Τουρκία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία του CHP για την επικύρωση της υποψηφιότητας Ιμάμογλου για την προεδρία

Τουρκία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία του CHP για την επικύρωση της υποψηφιότητας Ιμάμογλου για την προεδρία

Μέλη και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της τουρκικής αντιπολίτευσης προσέρχονται κανονικά την Κυριακή (23/3) στα εκλογικά τμήματα σε μια προκριματική εκλογική διαδικασία για την επικύρωση της υποψηφιότητας του συλληφθέντος δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το CHP κάλεσε τους πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματος να ψηφίσουν για να ενισχύσουν την αντίσταση μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διαφθορά και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ιμάμογλου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Το CHP, που έχει πάνω από 1,5 εκατ. μέλη, έχει στήσει 5.600 κάλπες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες για το 2028.

Σημειώνεται ότι εισαγγελείς ζήτησαν τουρκικό δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση του Ιμάμογλου και άλλων τεσσάρων συνεργατών του, ενόψει των δικών τους για δυο διακριτές υποθέσεις «διαφθοράς» και «τρομοκρατίας», γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του αιρετού και ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας αν θα παραμείνει προφυλακισμένος.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE