«Πράσινο φως» από Βουλή: Τέλος οι συνταγογραφήσεις από γιατρούς εκτός ΓεΣΥ

«Πράσινο φως» από Βουλή: Τέλος οι συνταγογραφήσεις από γιατρούς εκτός ΓεΣΥ

Οδηγήθηκε σήμερα Πέμπτη (27/03) στην Ολομέλεια της Βουλής με την μορφή του κατεπείγοντος το τροποποιητικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την κάλυψη του κενού που εντοπίστηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο, που αφορά τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων εντός ΓεΣΥ από εκτός συστήματός γιατρούς.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από 37 βουλευτές, ενώ 3 ψήφισαν κατά.

Με την τροποποίηση του εν λόγω νομοσχεδίου ουσιαστικά απαγορεύεται σε γιατρούς εκτός ΓεΣΥ να συνταγογραφούν φάρμακα, τα οποία να λαμβάνουν ασφαλισμένοι του ΓεΣΥ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE