ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσέπωσε» τα χρήματα της δωρεάς ο Κοινοτάρχης του Φοινιού - Ούτε απόδειξη δεν έδωσε!

«Τσέπωσε» τα χρήματα της δωρεάς ο Κοινοτάρχης του Φοινιού - Ούτε απόδειξη δεν έδωσε!

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού θα παρουσιαστεί το Σάββατο (07/11).

Στη σύλληψη του 62χρονου Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού της Επαρχίας Λεμεσού, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (6/11) η Αστυνομία, μετά από καταγγελία του αντιπροέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, για διερευνώμενη υπόθεση οικειοποίησης χρηματικού ποσού 6,800 ευρώ.

Ο παραπονούμενος κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσου πως το 2007, όταν διέμενε στην Ελλάδα, ανέφερε στον κοινοτάρχη πως επιθυμούσε να κάνει εισφορά χρημάτων στην κοινότητα εις μνήμη του γιου του που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα.

Την ίδια χρονιά έγινε έμβασμα 5,500 χιλιάδων ευρώ στον προσωπικό λογαριασμό του κοινοτάρχη, ενώ το 2008 ο παραπονούμενος του απέστειλε επιταγή για το ποσό των 350 ευρώ. Οι δυο συναντήθηκαν τυχαία σε μεταγενέστερο χρόνο στην Κύπρο και ο παραπονούμενος έδωσε στον 62χρονο άλλα χίλια ευρώ, ζητώντας του όπως και αυτά χρησιμοποιηθούν για την κοινότητα.

Ο παραπονούμενος , που επέστρεψε μόνιμα πίσω στην Κύπρο και στο χωριό του και εξελέγη αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, ζήτησε έντυπα αποδείξεων για τις εισφορές του, ωστόσο ο κοινοτάρχης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, απέφευγε να του δώσει αποδείξεις και εξηγήσεις για το πού κατέληξαν τα χρήματα.

Ο 62χρονος συνελήφθηκε το απόγευμα και ανακρίνεται από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, αθέμιτο πλουτισμό και  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top