Διαμαρτυρία στο Προεδρικό: Iδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκων ζητούν άμεση προώθηση σχεδίου επιδότησης για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης

Διαμαρτυρία στο Προεδρικό: Iδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκων ζητούν άμεση προώθηση σχεδίου επιδότησης για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις αποκοπές στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστημάτα, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν άμεση λήψη μέτρων.

Αριθμός ατόμων μαζεύτηκε γύρω στις 18:00 έξω από το Προεδρικό, έπειτα από αυθόρμητο κάλεσμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παραδίδοντας επιστολή με τα αιτήματά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντρέας Θρασυβούλου εκ μέρους των Κατόχων Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην Κύπρο, αυτοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση παύση των αποκοπών ή/και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας για τους ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκων, καθώς και αποζημίωση για τη χαμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των συχνών αποκοπών.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκων ζητούν άμεση προώθηση σχεδίου επιδότησης για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης, αναβάθμιση των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών με την εγκατάσταση ευέλικτων μονάδων και κατάργηση της μετακύλισης του κόστους των προστίμων της ΕΕ στους πολίτες λόγω της χρήσης μαζούτ.

Επιπροσθέτως, ζητούν την πλήρη κατάργηση ή επαναρύθμιση του κανόνα μηδενισμού αποθεμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE