Πλαφόν στο νερό: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ενόψει καλοκαιριού – «Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τη διαδικασία μέσω προστίμων»

Πλαφόν στο νερό: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ενόψει καλοκαιριού – «Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τη διαδικασία μέσω προστίμων»

Σε καλή πορεία κινείται το πλαφόν στο νερό αφού μετά το πρόστιμο των 5 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβληθεί σε κυλικείο του ΓΣΠ για παραβίαση του διατάγματος του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας το οποίο καθόριζε την ανώτατη πώληση νερού, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα σημεία είναι μια χαρά»

«Πραγματοποιούμε επιτηρήσεις στους χώρους που εφαρμόστηκε το διάταγμα και παρακολουθούμε όλα τα σημεία σε εβδομαδιαία βάση. Αρχίσαμε και τις παραλίες τώρα που σιγά σιγά θα ανοίξει ο καιρός και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα ενόψει του καλοκαιριού, θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε 19 παραλίες.

«Εμείς καλούμε όλα τα σημεία και τα θεματικά πάρκα, waterpark και ούτω καθεξής, να εφαρμόζουν σωστά το τι προνοεί το Διάταγμα, γιατί σίγουρα δεν θέλουμε να επιβάλουμε το πρόστιμο, αλλά από την άλλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νομοθεσίες», εξήγησε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, επισήμανε ότι «υπάρχει σοβαρή ευθυγράμμιση και χαιρόμαστε γι’ αυτό»

«Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τη διαδικασία μέσω προστίμων. Θέλουμε από μόνοι τους να λειτουργούν σωστά και ορθολογιστικά», κατέληξε.

Τι προνοεί το Διάταγμα

Σύμφωνα με το Διάταγμα καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης νερού ποσότητας 500ml, σε συγκεκριμένα σημεία, για την περίοδο μέχρι τις 31.12.2025 καθορίζεται ανώτατη τιμή πώλησης €0,60 για το εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml, εντός και εκτός ψυγείου, σε Αεροδρόμια, Λιμάνια, Αθλητικούς χώρους (εκτός περιπτώσεων διεξαγωγής αγώνα ή εκδήλωσης), Παραλίες, Αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία, Κινηματογράφους, Θέατρα, Θεματικά πάρκα, Ζωολογικούς Κήπους και Νοσηλευτήρια, Ανώτατη τιμή πώλησης €0,60 για το πόσιμο νερό, περιλαμβανομένου εμφιαλωμένου, σε ποτήρι αντίστοιχης ποσότητας των 500 ml, σε αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή αγώνα ή εκδήλωσης.

Η έκδοση του εν λόγω Διατάγματος εντάσσεται στο πλαίσιο του «περί Καθορισμού Ανώτατων Τιμών Λιανικής Πώλησης Προϊόντων σε Συγκεκριμένα Σημεία Πώλησης Νόμου του 2025».

Ο εν λόγω Νόμος, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 21 Φεβρουαρίου 2025, κατόπιν έγκρισης της Βουλής των Αντιπροσώπων, θεσπίζει κανόνες και δίνει εξουσία στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, να ορίζει ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης σε συγκεκριμένα προϊόντα που διατίθενται από επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε καθορισμένα σημεία πώλησης, όπου εξ αντικειμένου δεν δύναται να αναπτυχθεί επαρκής ανταγωνισμός. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, ιδιαίτερα σε περιόδους αρνητικών οικονομικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE