Υπόθεση «καγκουρό»: Πολλά τα ερωτήματα για το φριχτό έγκλημα – Αναμονή για απαντήσεις από τη νεκροτομή στο ζώο
09.05.2025 - 22:16
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση τεμαχισμού καγκουρό στη Δερύνεια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha Κύπρου, με διπλοκάμπινο όχημα παρέλαβαν οι δύο ύποπτοι το σπάνιο ζώο, το οποίο βρισκόταν σε ιδιωτική φάρμα στο Παραλίμνι. Στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο ο οποίος ανήκει σε Ελληνοκύπριο υπάρχουν κι άλλα καγκουρό, όπως και άλλα είδη σπάνιων ζώων.
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, «χθες μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν συγκεκριμένο υποστατικό στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και διεξήγαγαν έρευνες σε σχέση με την υπόθεση. Για την υπόθεση έχουν ληφθεί καταθέσεις μέσα από τις οποίες υπάρχει καθαρή ένδειξη ως προς τα γεγονότα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στην κατοχή του συλληφθέντα το ζώο.»
Με βάση το ρεπορτάζ, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσον ο ιδιοκτήτης της φάρμας είχε τις σχετικές άδειες, σε διαφορετική περίπτωση προκύπτει ποινικό αδίκημα. Η νεκροτομή στο ζώο θα γίνει από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, την ερχόμενη Δευτέρα.
«Το σημαντικό είναι να διαπιστωθεί αν το καγκουρό ήταν ζωντανό ή νεκρό προτού σφαγιαστεί.», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελεί υπό σύλληψη 36χρονος από το Καμερούν ο οποίος μαζί με το άλλο πρόσωπο - το οποίο αναζητείται - τεμάχιζαν το καγκουρό.
Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.