ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό

Ακιντζί: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό

Αν δεν καταφέρουν να εξεύρουν λύση, είπε, η επόμενη γενιά θα έχει διαφορετική αντίληψη και προσδοκίες για την ομοσπονδία.

Το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί γιατί είναι η μόνη μας διέξοδος, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στον Βρετανό Λόρδο Σάρκι, συμπρόεδρο της επιτροπής φιλίας κατεχομένων με τη Βουλή των κοινοτήτων, που επισκέπτεται τα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε την ομάδα των Βρετανών βουλευτών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί η οικονομία του ψευδοκράτους για να μπορέσει να είναι μέρος μιας μελλοντικής δομής και μέλος της ΕΕ.

Ανέφερε ότι εργάζονται με τη λεγόμενη βουλή και “κυβέρνηση” για εξεύρεση λύση και είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση γιατί είναι η μόνη μας διέξοδος.

Αν δεν καταφέρουν να εξεύρουν λύση, είπε, η επόμενη γενιά θα έχει διαφορετική αντίληψη και προσδοκίες για την ομοσπονδία. “Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού γιατί οι συνομιλίες συνεχίζουν εδώ και μισό αιώνα. Αρκετά”, είπε ο κ. Ακιντζί.

Ο Λόρδος Σάρκι εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες λύσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top