Μιλώντας από την Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιώτισσας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου Πάφου, ξεκαθάρισε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα –κατηγορίες, επιστολές και τεκμήρια– παρουσιάστηκαν στον Επίσκοπο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί όλων.
«Δεν υπάρχει ούτε σκέψη για παύση. Το θέμα δεν πρόκειται να τεθεί στη Σύνοδο», ανέφερε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.
Η προσεχής συνεδρία της Συνόδου, σημείωσε, θα επικεντρωθεί σε οικονομικά θέματα. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα Τυχικού, μόνο εφόσον ζητηθεί από μέλος της Συνόδου.
Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου παραμένουν «παγωμένες», μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.