Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους μετά από ανάνηψη 20 λεπτών τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο

Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους μετά από ανάνηψη 20 λεπτών τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο

Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους μετά από ανάνηψη 20 λεπτών τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 14 ετών, που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο ποταμό το μεσημέρι της Τετάρτης (11/6), στο ύψος του Νεοχωρίου.

Τα παιδιά είχαν πάει για μπάνιο μαζί με άλλα δύο ανήλικα, χωρίς την παρουσία κάποιου ενήλικα συνοδού. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα δύο από τα τέσσερα παιδιά παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού και δεν κατάφεραν να βγουν. Τα άλλα  δύο παιδιά κάλεσαν σε βοήθεια έναν οδηγό λεωφορείου, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα πολίτη τα έβγαλαν από το νερό.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άμεσα οι διασώστες ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ. Τα δύο παιδιά παρελήφθησαν χωρίς αισθήσεις τους και τα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και είχε αίσιο αποτέλεσμα, καθώς τα παιδιά ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.

Αυτή την ώρα, οι δύο ανήλικοι οδηγούνται στον αξονικό τομογράφο και παραμένουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να διακομιστούν στο πανεπιστημιακό του Ρίου όπου θα νοσηλευτούν στη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Προέδρου Χριστοδουλίδη - «Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας»

Μήνυμα Προέδρου Χριστοδουλίδη - «Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι «οι ευρωτουρκικές σχέσεις μπορούν να εξεταστούν μέσα από μια θετική προσέγγιση μόνο μέσα από εξελίξεις στο Κυπριακό» τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».