Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης θα υπογράψουν Κύπρος και Ινδία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης, που θα καθορίζει τη συνολική στρατηγική σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας-Ινδιας, αποτελεί μια «ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη».

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία που αποδίδεται αμοιβαία από τις δύο χώρες και δημιουργεί το θεσμικό υπόβαθρο για μια συστηματική, πολυεπίπεδη και μεσοπρόθεσμη συνεργασία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται, ενισχύει τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύει τις δυνατότητες για τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, οι επενδύσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση.

Με την Κοινή Διακήρυξη, Κύπρος και Ινδία δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μαζί στη νέα εποχή γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων, με έμφαση στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.