Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης θα υπογράψουν Κύπρος και Ινδία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης, που θα καθορίζει τη συνολική στρατηγική σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας-Ινδιας, αποτελεί μια «ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη».

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία που αποδίδεται αμοιβαία από τις δύο χώρες και δημιουργεί το θεσμικό υπόβαθρο για μια συστηματική, πολυεπίπεδη και μεσοπρόθεσμη συνεργασία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται, ενισχύει τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύει τις δυνατότητες για τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, οι επενδύσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση.

Με την Κοινή Διακήρυξη, Κύπρος και Ινδία δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μαζί στη νέα εποχή γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων, με έμφαση στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE