ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός και στο Λονδίνο - Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό

Συναγερμός και στο Λονδίνο - Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες ή ενδείξεις πως ανάμεσα στους νεκρούς ή τους συλληφθέντες βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής, ο διαβόητος 27χρονος βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αν και ακόμα κανένας δεν έχει ταυτοποιηθεί. Η βομβίστρια αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε μέσα στην πολυκατοικία ενδέχεται να είναι εξαδέλφη του.

Στόχος ήταν ο «εγκέφαλος»

Η γαλλική Αστυνομία έχει διαρρεύσει πως στόχος της επιχείρησης ήταν ο φερόμενος ενορχηστρωτής των τρομοκρατικών χτυπημάτων που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα την Παρασκευή, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων.

Οι εισαγγελικές Αρχές σημείωσαν πως υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν τον Αμπαούντ με το Σεν Ντενί, όμως πηγές των «Financial Times» στην εισαγγελία του Παρισιού αναφέρουν πως είναι μάλλον δύσκολο ο διαβόητος τρομοκράτης να βρίσκεται στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι τρομοκράτες που βρίσκονται στο Σεν Ντενί σχεδίαζαν επιθέσεις στην επιχειρηματική ζώνη της γαλλικής πρωτεύουσας. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν είχαν άμεση συμμετοχή στα χτυπήματα της Παρασκευής.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της επιχείρησης, ομάδα αστυνομικών μπήκε σε εκκλησία στην περιοχή του Σεν Ντενί, όμως στη συνέχεια βγήκαν χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση ή να γίνει τίποτα το ιδιαίτερο.

Η Αστυνομία είχε νωρίτερα ζητήσει από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους ενώ και δυνάμεις του στρατού περιφρουρούσαν τις αστυνομικές γραμμές ασφαλείας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης πως από τα πυρά που ανταλλάσσονταν επί ώρες στο Σεν Ντενί σκοτώθηκε και ένας άμαχος, όμως ο δήμαρχος της περιοχής διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν νεκροί πολίτες, αν και μια γυναίκα φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top