ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτήσεις απέσπασαν πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων

Χρηματοδοτήσεις απέσπασαν πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων

Πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων πέτυχαν σημαντική διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ ως συντονιστές για την υλοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Spreading Excellence and Widening Participation», της Δραστηριότητας «Twinning» του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Προώθησης Ερευνας αναφέρει ότι “πρόκειται για τρεις προτάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μία πρόταση του Πανεπιστημίου Κύπρου και μία του Ινστιτούτου Κύπρου”.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΠΕ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα υπογραφούν όλα τα σχετικά συμβόλαια, με στόχο τα έργα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται στις αρχές του Ιανουαρίου 2016.

Το Πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» επιδιώκει την ορθολογική και ομοιογενή ανάπτυξη και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ χωρών της ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης του ερευνητικού τους δυναμικού.

Παράλληλα, το ΙΠΕ ενημερώνει ότι η ΕΕ ανακοίνωσε νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» για την περίοδο 2016 – 2017 οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», Λειτουργοί του ΙΠΕ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για παροχή δωρεάν υπηρεσιών στήριξης στους ερευνητές για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top