Άγριο φονικό στη Λεμεσό: Θα παραπεμφθεί για νοσηλεία ο 48χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Διερευνάται φόνος εκ προμελέτης
Άγριο το φονικό που εκτυλίχθηκε στη Λεμεσό τα ξημερώματα.
Πρόκειται για το χωριό Σιγιάθι, το οποίο βρίσκεται στο κρατίδιο Χιματσάλ Πραντές της Ινδίας, όπου ένας σκύλος 5 μηνών ξεκίνησε να γαβγίζει δυνατά και συνεχόμενα γύρω στη 1 π.μ. στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο σκύλος ξεκίνησε να γαβγίζει ακριβώς τη στιγμή που οι έντονες βροχές προκάλεσαν την κατάρρευση μιας πλαγιάς που κατέστρεψε τουλάχιστον δώδεκα σπίτια.
«Ξύπνησα από το γαύγισμα», είπε ένας κάτοικος στο NDTV. «Όταν πήγα προς το μέρος του, είδα μια μεγάλη ρωγμή στον τοίχο του σπιτιού και το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα. Έτρεξα κάτω με το σκυλί και ξύπνησα όλους». Έτρεξε από πόρτα σε πόρτα, ειδοποιώντας τους χωρικούς. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα σπίτια τους καταποντίστηκαν από λάσπη και συντρίμμια.
Η κατολίσθηση που προκάλεσε ο μουσώνας ισοπέδωσε εντελώς την περιοχή, με μόνο λίγα σπίτια να παραμένουν όρθια.
Οι επιζώντες απέδωσαν την ευγνωμοσύνη τους στον σκύλο, τον οποίο η οικογένεια είχε υιοθετήσει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.
Η καταστροφή είναι μία από τις πολλές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχές του μουσώνα στην περιοχή. Από τις 20 Ιουνίου, 78 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χιματσάλ Πραντές λόγω συμβάντων που σχετίζονται με τις βροχές, όπως καταιγίδες, πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με την κρατική αρχή διαχείρισης καταστροφών.
Τουλάχιστον 50 από αυτούς τους θανάτους προκλήθηκαν άμεσα από καιρικά φαινόμενα.
ΠΗΓΗ: Protothema.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις