ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσια Υπηρεσία: Με πιστοποιητικά ιατρού απαλλάσσονται από τα καθήκοντα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δημόσια Υπηρεσία: Με πιστοποιητικά ιατρού απαλλάσσονται από τα καθήκοντα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Περιπτώσεις που βγάζουν «μάτι» ερευνά το Υπουργείο Υγείας.

Σε σημερινό (19/11) δημοσίευμα η Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στα εξωφρενικά και τα απαράδεκτα των ιατρικών πιστοποιητικών που ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν και να παρουσιάσουν στην Υπηρεσία τους, για να πάρουν είτε απαλλαγές από συγκεκριμένες εργασίες οι οποίες προνοούνται από τα σχέδια Υπηρεσίας τους είτε για να απουσιάζουν με άδεια ασθενείας από την εργασία τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Υγείας έχει βάλει στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού και πλέον τα ιατρικά πιστοποιητικά πλέον θα εξετάζονται βάσει σχολαστικών διαδικασιών ενώ όπως τονίζετε εάν διαπιστωθεί ότι είναι ψευδή, οι γιατροί που τα εκδίδουν θα έχουν επιπτώσεις.

Περιπτώσεις που βγάζουν μάτι!

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει το Υπουργείο Υγείας,  γυναίκα-μέλος της υπηρεσίας καθαριότητας συγκεκριμένου υπουργείου χρησιμοποιεί ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο την καθιστά ανήμπορη για σφουγγάρισμα. Άλλη μια περίπτωση είναι η καθαρίστρια εξασφάλισε πιστοποιητικό το οποίο την καθιστά ανήμπορη να σηκώσει βάρος πέραν των τριών κιλών.

Νοσηλευτής δεν μπορεί να οδηγήσει πέρα των 5 χιλιομέτρων!

Σε άλλη περίπτωση, είναι όταν το Υπουργείο Υγείας επιχείρησε να μεταθέσει τρεις νοσηλευτές από τη Λεμεσό σε άλλη επαρχία και οι τρεις βρέθηκαν αυτομάτως με ιατρικά πιστοποιητικά που τους καθιστούσαν ανήμπορους να ταξιδέψουν για διαφορετικούς λόγους. Συγκεκριμένα ο ένας από τους νοσηλευτές αυτούς φέρεται να εξασφάλισε ιατρικό πιστοποιητικό βάσει του οποίου δεν μπορεί να οδηγήσει για απόσταση πέραν των 5 χιλιομέτρων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top