ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκέψεις ΑΠΟΕΛ για… ταυτοποιημένους οπαδούς της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ

Σκέψεις ΑΠΟΕΛ για… ταυτοποιημένους οπαδούς της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ

Για την Αστυνομία Κύπρου η κάρτα οπαδού φαίνεται να παραμένει καθοριστικής σημασίας μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αυτό φάνηκε τουλάχιστον στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε  η Αστυνομία Κύπρου το πρωί της Παρασκευής (20/11) στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», κατά τη διάρκεια της οποίας οι αθλητικοί συντάκτες κυπριακών Μ.Μ.Ε. ενημερώθηκαν και συζήτησαν με στελέχη της δύναμης θέματα βίας σε αθλητικούς χώρους.

Είναι χαρακτηριστική η αποκάλυψη που έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας για το ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης. Όπως αναφέρθηκε, οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν σκέψεις προκειμένου να ζητήσουν στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα, να ταυτοποιηθούν και οι οπαδοί της Ανόρθωσης.

Υπήρχαν ωστόσο κι άλλες έμμεσες και άμεσες αναφορές στην κάρτα οπαδού. Ο υπεύθυνος για τα θέματα βίας της Αστυνομίας, Μιχάλης Ηροδότου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ταυτοποίηση των οπαδών, είπε ότι όπως φάνηκε και από τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, είμαστε οι μόνοι στην Γηραιά Ήπειρο που δεν έχουμε «registered supporters», όπως είναι ο αγγλικός όρος.

Ο κ. Ηροδότου που ανέλυσε στους αθλητικούς συντάκτες βασικές πρόνοιες για τον «Περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο» μετά και από τις σχετικές τροποποιήσεις που έγιναν, τόνισε ανάμεσα σ΄ άλλα ότι από την 1η Ιανουαρίου έπρεπε να είναι υπό πλήρη εφαρμογή το μέτρο της «κάρτας οπαδού».

Σε μια σημαντική πτυχή για τα αίτια πρόκλησης επεισοδίων αναφέρθηκε στην ομιλία του προς τους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στο θέμα της παιδείας και της κουλτούρας. «Δεν είναι σωστή προσέγγιση να αφήνεται το θέμα του χουλιγκανισμού στην Αστυνομία» είπε σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του κι εξήγησε ότι ως κοινωνία πρέπει να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Κι όλα αυτά, βέβαια, τα είπε χωρίς καμία διάθεση να αποποίησης ευθυνών. «Αισθάνομαι μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί ως Αστυνομία, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι πρωτίστως ο ρόλος μας είναι η επιβολή του νόμου» σημείωσε ενδεικτικά, θέλοντας να πει ότι πρέπει να επικεντρωθεί η κοινωνία μας και στην εμπέδωση της κατάλληλης κουλτούρας.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top