ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: Σημαντικά στη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών και παθήσεων τα κλινικά εργαστήρια

Υπ. Υγείας: Σημαντικά στη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών και παθήσεων τα κλινικά εργαστήρια

Η σημασία και συνεισφορά των κλινικών εργαστηρίων στη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών και παθήσεων αλλά και στη διεξαγωγή αναλύσεων που έχουν σχέση με την πρόληψη γενετικών παθήσεων, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δήλωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε χαιρετισμό της, στην εναρκτήρια τελετή της εντόπιας εκπαίδευσης – 3ο Σεμινάριο για τη Διαπίστευση Κλινικών Εργαστηρίων, η κ. Γιαννάκη είπε πως “η διοργάνωση της 3ης Ημερίδας για τη Διαπίστευση Κλινικών Εργαστηρίων, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνογνωσίας στον τομέα”, για να προσθέσει πως “η διαπίστευση και επαγγελματική διαχείριση των κλινικών εργαστηρίων αποτελεί σήμερα υποχρέωση όλων όσων προσφέρουν εργαστηριακές αναλύσεις και υπηρεσίες στα πλαίσια μιας αποτελεσματικής και ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο”.

Όπως είπε το Υπουργείο Υγείας με γνώμονα την κατεύθυνση αυτή, έχει, επί σειρά ετών, καταβάλει κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε τα κλινικά εργαστήρια των νοσηλευτηρίων μας να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία και επαρκώς στελεχωμένα με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

“Η διαπίστευση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος αυτού του εκσυγχρονισμού και επιστέγασμα της ποιοτικής προσφοράς. Γνωρίζουμε πως τα τελευταία 3 χρόνια έχει γίνει τεράστια προσπάθεια για την διαπίστευση όλων των κρατικών κλινικών εργαστηρίων. Γνωρίζουμε, επίσης, πως τους τελευταίους εννέα μήνες έχει γίνει εκπαίδευση, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική με τη συμμετοχή ειδικών συμβούλων ενός μεγάλου αριθμού λειτουργών των κρατικών νοσοκομειακών εργαστηρίων και πως το σημερινό σεμινάριο αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top