«Κάηκαν γύρω στα 20 σπίτια στη Λόφου» - Ποια η κατάσταση στην κοινότητα -  Όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης

«Κάηκαν γύρω στα 20 σπίτια στη Λόφου» - Ποια η κατάσταση στην κοινότητα -  Όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης

Ασφαλείς είναι οι κάτοικοι που είχαν εγκλωβιστεί στη Λόφου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Λόφου, Γιάννος Νεοφύτου.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την φονική πυρκαγιά ΕΔΩ.

Είπε ότι κάηκαν γύρω στα 20 σπίτια βόρεια της κοινότητας και κάποιες μεμονωμένες κατοικίες εκτός της κοινότητας.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην κοινότητα Λόφου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι γύρω-γύρω από το χωριό είναι καμένα.

«Κάηκαν γύρω στα 20 σπίτια , όπως βλέπουμε από μακριά διότι δεν πήγαμε κοντά, βόρεια της κοινότητας, και κάποια σπίτια που ήταν εκτός κοινότητας, μεμονωμένες κατοικίες», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων, ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος δεν είχε φύγει από την κοινότητα, είπε ότι γύρω στις 02:00 το πρωί έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν οι κάτοικοι σε ασφαλείς περιοχές με μικρά λεωφορεία, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας, ωστόσο επέστρεψαν πίσω γιατί είχε ξεσπάσει νέο μέτωπο της φωτιάς κοντά στο Πέρα Πεδί.

Σημείωσε ότι έμειναν όλο το βράδυ στο σχολείο και τώρα το πρωί επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην κοινότητα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι από κάποια σπίτια βγαίνουν καπνοί και πως αναμένουν ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Σημείωσε ακόμη πως δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στην κοινότητα.

Ερωτηθείς πόσα άτομα είχαν εγκλωβιστεί στην κοινότητα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ήταν γύρω στα 50 άτομα που δεν έφυγαν.

«Είμαστε ασφαλείς. Έστειλα μήνυμα μόλις αντιλήφθηκα τι γίνεται για να εκκενωθεί το χωριό. Ήμουν βόρεια της κοινότητας. Ευτυχώς που το έστειλα. Αλλά κάποιοι δεν το άκουσαν και ούτε έλαβαν υπόψιν το μήνυμα, και κάποιοι δεν πρόλαβαν να φύγουν», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE