Η «Αλήθεια» με τίτλο «Το τελευταίο χαρτί της ελληνοκυπριακής πλευράς» γράφει ότι «καμένη και μισή χώρα» θα έχει μια ευκαιρία στο Κυπριακό εάν ο Χριστοδουλίδης αποδεχθεί την πρόταση του Τουφάν Ερχιουρμάν έστω κι αν εκλεγεί ο Τατάρ στις «εκλογές» του Οκτώβρη στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι είναι χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά και οι μικρές αναζωπυρώσεις στην επαρχία Λεμεσού αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως στο Ισραήλ να κλιμακώσει την επίθεση στη Γάζα.
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μεγάλες υποσχέσεις. Ποιος θα εμπιστευτεί ξανά αυτόν τον Πρόεδρο;» γράφει ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει υποσχέσεις για την πυροπροστασία τα τελευταία δυο χρόνια και ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρέπει να ζητήσει παραιτήσεις συνεργατών του. Αλλού γράφει για κρίσιμο σταυροδρόμι για την προβλήτα στο τερματικό του Βασιλικού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι νέοι είναι πνιγμένοι στην οικονομική ανασφάλεια, με βάση στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ασήκωτες ευθύνες. Ποιοι σηκώνουν το βάρος» παραθέτει, στο κύριο του θέμα, το χρονικό των ενεργειών αμέσως μετά την ειδοποίηση για το ξέσπασμα των πυρκαγιών και προβάλλει υπηρεσιακό πίνακα της Πυροσβεστικής για τις ενέργειες των πρώτων ωρών. Αλλού αναφέρεται στον μηχανισμό RescEU και πως λειτουργεί εξηγώντας γιατί άργησε να έρθει η βοήθεια από την ΕΕ. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα διαμοιρασμού της απόστασης μεταξύ των δύο πλευρών.
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τις ευθύνες της τραγωδίας» γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά ευθιξία και την παραίτηση των δύο αρμόδιων Υπουργών. Σε άλλο θέμα γράφει για αγώνα για αναγέννηση από τις στάχτες στις πυρόπληκτες περιοχές περιγράφοντας την κατάσταση και κάνοντας σύγκριση με τις πυρκαγιές του 2016 και του 2021. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπο του ΡΤΚ, Ερκούτ Σιαχαλί, ο οποίος λέει πως το μέλλον του Κυπριακού χτίζεται στις συγκλίσεις του παρελθόντος.
Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία «Sunday Mail» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πώς στο καλό μας συνέβη εμάς αυτό;» γράφει ότι υποτίθεται πως ήμασταν προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές και διερωτάται τί πήγε λάθος. Αλλού γράφει ότι δεύτερο ελληνικό νησί προκειται να διαμαρτυρηθεί για την άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου, το οποίο την περασμένη εβδομάδα ελλιμενίστηκε στην Κύπρο επειδή η Σύρος αρνήθηκε να το δεχθεί. Σε άλλο θέμα προβάλλει αφιέρωμα στον Όζι Όζμπορν, τον «πρίγκημα του σκότους», που πρόσφατα απεβίωσε.
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» με τίτλο «Καμένη γη και αμέτρητα ‘γιατί’» γράφει ότι η φονική πυρκαγιά "έβγαλε στο προσκήνιο έλλειψη συντονισμού, σοβαρή ανεπάρκεια αλλά και αίσθηση ακυβερνησίας". Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τελευταία άτυπη συνάντηση στην Νέα Υόρκη και γράφει ότι οι χάρτες λύσης υποκαταστάθηκαν από τους χάρτες διάνοιξης οδοφραγμάτων. Αλλού γράφει ότι σπάνε ταμείο αφίξεις και έσοδα από τουρισμό.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Τραγικά ανεύθυνοι» γράφει ότι οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης έγιναν στάχτη και αναφέρεται στα κατεστραμμένα χωριά με ήρωες τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ερντογάν προχωρεί σε νέο βήμα προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία. Αλλού γράφει για τις τιμές για φοιτητική στέγη και ότι στη Λεμεσό ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων έχει φτάσει τα 1900 ευρώ το μήνα.