Εκτροχιασμός τρένου στη Γερμανία – Αναφορές για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στη Γερμανία – Αναφορές για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες

«Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία επιβατών. Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που επικαλείται κύκλους ασφαλείας.»

«Το σιδηροδρομικό δυστύχημα συνέβη γύρω στις 18:10 κοντά στο Τσβιφάλτεντορφ, στην περιφέρεια Μπίμπεραχ. Εκπρόσωπος της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Στουτγκάρδης δήλωσε στην Bild: «Δύο βαγόνια του περιφερειακού τρένου της Deutsche Bahn εκτροχιάστηκαν».

«Τη στιγμή του δυστυχήματος βρίσκονταν 100 άτομα μέσα στο τρένο. Τουλάχιστον τρία από αυτά έχουν τραυματιστεί. Δεν μπορούν να δοθούν πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Σε βιντεοσκοπημένα πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος φαίνεται πως δυνάμεις της πυροσβεστικής και του σωστικού συνεργείου εργάζονται πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια, προσπαθώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στους επιβάτες. Επιπλέον, ακούγονται δυνατές κραυγές.

Ένα μέρος του τρένου βρίσκεται αναποδογυρισμένο στο πλάι, ενώ η οροφή ενός βαγονιού είναι ανοιγμένη. Τα βαγόνια, που έχουν εκτροχιαστεί πλήρως, βρίσκονται σε μια δασώδη πλαγιά ανάμεσα σε δέντρα.

Το κέντρο ελέγχου του Ρόιτλινγκεν (Βάδη-Βυρτεμβέργη) είχε αναφέρει εσωτερικά νωρίτερα ένα λεγόμενο «μαζικό συμβάν με τραυματίες» – όρος που χρησιμοποιείται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να περιγράψει μια κατάσταση όπου αναμένεται να χρειαστεί φροντίδα μεγάλος αριθμός τραυματιών ή ασθενών.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η αιτία του εκτροχιασμού ήταν κάποια κακοκαιρία ή, για παράδειγμα, δέντρα πάνω στις γραμμές. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε: «Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αυτή τη στιγμή».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Τόμας Στρομπλ ( CDU), βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον τόπο του δυστυχήματος. Θα σχηματίσει ο ίδιος εικόνα για τις επιχειρήσεις διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Βοήθεια καταφθάνει και από το γειτονικό κρατίδιο: Ο Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός έστειλε μονάδες στο σημείο του ατυχήματος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.