ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελβετική Movenpick «μνηστήρας» για το Athens Ledra του ομίλου Παρασκευαϊδη

Η ελβετική Movenpick «μνηστήρας» για το Athens Ledra του ομίλου Παρασκευαϊδη

Τι περιμένουν οι ξένοι επενδυτές για να ανάψουν το «πράσινο» φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Ελβετικός ξενοδοχειακός όμιλος Movenpick Hotels & Resorts είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο ενδιαφερόμενος «μνηστήρας» για το Athens Ledra (πρώην Marriott) της Λ. Συγγρού με τον οποία συζητά η διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου «Άστυ Α.Ξ.Τ.Ε» του ομίλου Παρασκευαϊδη.

Οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι λεπτομέρειές της εξετάζονται στο τρίγωνο που συγκροτούν ο όμιλος Παρασκευαϊδη, η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,00% (βασικός πιστωτής της Άστυ ΑΞΤΕ) και της Movenpick.

Ο ελβετικός όμιλος εμφανίζεται να κινείται ιδιαίτερα προσεκτικάαναμένοντας τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, πριν ανάψει το «πράσινο» φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου κι εκτίμηση πηγής που παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι ότι θα έχει αίσιο τέλος.

Η Movenpick Hotels & Resorts ελέγχεται κατά 66,7% από την Movenpick Holding και κατά 33,3% από το Kingdom Group. Αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του ομίλου Movenpick Group ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας, και της γαστρονομίας.

Ο Ελβετικός όμιλος ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών με έμφαση σε μονάδες όπως το «Athens Ledra» που προσελκύουν επιχειρηματική πελατεία και δραστηριοποιούνται στο χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων.

Η Movenpick Hotels & Resorts απασχολεί 16.000 εργαζόμενους κι έχει παρουσία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία όπου διαχειρίζεται 82 ξενοδοχεία.

Ο όμιλος διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του καθώς 20 νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού ή της κατασκευής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται μονάδες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), το Τσιανγκ Μέϊ (Ταϊλάνδη) και το Μαρακές (Μαρόκο). Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται, ήδη, στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Έμπειρα στελέχη της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν πως αν τελικά ολοκληρωθεί το ντιλ, πιθανότατα θα σηματοδοτεί την πρώτη από μια σειρά κινήσεων του ελβετικού ομίλου στην ελληνική αγορά. Κι αυτό καθώς, σημειώνουν, η Ελλάδα απουσιάζει από το χαρτοφυλάκιό του αν και αποτελεί σταθερά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου.

Επιπλέον, τονίζουν, οι Ελβετοί εμφανίζονται έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το γεγονός ότι πολλές πετυχημένες εμπορικά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Η Movenpick Hotels & Resorts, πάντως, είχε μια πρώτη γεύση της ελληνικής αγοράς πριν μερικά χρόνια όταν συνεργάστηκε με ξενοδοχείο της Maris της οικογένειας Μεταξά στην Κρήτη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top