LIKE ONLINE

Aιτήματα κυπριακών αρχών στο Facebook για αποκάλυψη στοιχείων

Aιτήματα κυπριακών αρχών στο Facebook για αποκάλυψη στοιχείων

Οι κυπριακές Αρχές υπέβαλαν στο Facebook, το πρώτο εξάμηνο του 2015 οκτώ αιτήματα που αφορούν ποινικές υποθέσεις, για να δοθούν στοιχεία κατόχων και χειριστών συγκεκριμένων ιστοσελίδων, αλλά μόνο σε μία περίπτωση ανταποκρίθηκε το Facebook. Απέρριψε τα άλλα επτά αιτήματα ως μη έγκυρα ή υπερβολικά ασαφή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύεθρος» τα στοιχεία περιλαμβάνονται στις επίσημες εκθέσεις των μεγαθηρίων της ψηφιακής επικοινωνίας, που υποβάλλουν ανά εξάμηνο στα πλαίσια αμερικανικής νομοθεσίας για σκοπούς διαφάνειας και δημόσιας πληροφόρησης.

Το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 είχαν υποβληθεί από τις κυπριακές Αρχές προς το Facebook, 13 τέτοια αιτήματα και ικανοποιήθηκε των 69,3% των αιτημάτων.

Επίσης, το Α εξάμηνο 2015 οι κυπριακές Αρχές απευθύνθηκαν για πρώτη φορά μέσω καθορισμένης διαδικασίας στο Twitter και ζήτησαν αποκάλυψη στοιχείων ενός χρήστη, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.
Από την Έκθεση της Apple αποκαλύπτεται ότι, το Α εξάμηνο του 2015, οι κυπριακές Αρχές υπέβαλαν και ένα αίτημα στην Apple, για να δοθούν τα στοιχεία του κατόχου και περιεχόμενο μιάς συσκευής της Apple, χωρίς να είναι γνωστό το είδος της συσκευής (iPhone, iMac, iPad κ.τ.λ). Το αίτημα έχει ικανοποιηθεί.

Στην Google οι κυπριακές Αρχές από το 2013 μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2015 δεν είχαν υποβάλει κανένα αίτημα για κατάργηση περιεχομένου. 

Το 2011 είχαν υποβληθεί τέσσερα τέτοια αιτήματα από την Κύπρο, το 2012 ένα και το 2013 δύο. Ωστόσο, η Google δέχθηκε από τον Μάιο 2014 μέχρι τώρα, συνολικά 314 αιτήματα από την Κύπρο, από φυσικά πρόσωπα κυρίως, για κατάργηση 1.024 διευθύνσεων ίντερνετ. Ικανοποιήθηκε το 44,6% των αιτημάτων. 

Πηγή: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύεθρος» 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top