ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρακόντεια μέτρα για τις επισκέψεις Λαβρόφ - Κέρι

Δρακόντεια μέτρα για τις επισκέψεις Λαβρόφ - Κέρι

Η Αστυνομία βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εγρήγορσης για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως, με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει, στις απαιτήσεις για την ασφαλή παραμονή στην Κύπρο των Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου, ο οποίος υπέγραψε το πρωί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, μαζί με την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Kathleen Ann Doherty, συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος, δήλωσε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, πως η κ. Doherty εξέφρασε τις ευχαριστίες της “για τη συνεργασία την οποία έχουν μέχρι σήμερα με την Αστυνομία σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας τα οποία θα εφαρμοστούν, αλλά και γενικότερα για τη συνεργασία την οποία είχαμε σε πολλά θέματα μέχρι τώρα”.

Απαντώντας σε ερωτήσει,ς ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η Αμερικανίδα Πρέσβης του επεσήμανε πως ήδη είναι εμφανή τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, τόσο σε σχέση με την προστασία και φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ ή και άλλων ακόμη χώρων, αλλά και στα αεροδρόμια και τα οδοφράγματα. Σημείωσε πως η κ. Doherty εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι γίνεται σωστή αξιολόγηση των αναγκών που υπάρχουν για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, “ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι – που δεν έχουμε – οποιαδήποτε συγκεκριμένη πληροφόρηση”.

“Με πολλή ικανοποίηση η ίδια διαπιστώνει, όπως με έχει διαβεβαιώσει, ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα μέτρα ασφάλειας στην Κύπρο και αυτόν επιδεικνύει, όπως έχει πει, την υπευθυνότητα την οποία επιδεικνύει η Κυβέρνηση για να μπορεί να διασφαλίσει όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο την ασφάλεια στον τόπο μας”, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για τις επισκέψεις των Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι στην Κύπρο, ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε πως “έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς της Αστυνομίας και αναμένεται ότι όλα θα κυλήσουν ομαλώς”.

“`Ηδη η Αστυνομία βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εγρήγορσης για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως, με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει, στις απαιτήσεις για την ασφαλή παραμονή στην Κύπρο των υψηλών αυτών προσκεκλημένων”, επεσήμανε.

Σημείωσε πως “θα αξιοποιηθεί ο απαιτούμενος αριθμός των μελών της Αστυνομίας”, στη βάση των αναγκών που υπάρχουν για την ασφαλή διακίνηση και παραμονή τους στην Κύπρο.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε βεβαιότητα πως όλοι οι Κύπριοι θα δείξουν την απαιτούμενη υπομονή και ανοχή για το γεγονός ότι η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

Επεσήμανε πως “δεν είναι πρόθεσή μας να ταλαιπωρούμε τον κόσμο”, σημειώνοντας παράλληλα πως “οποιαδήποτε ταλαιπωρία είναι σίγουρα δικαιολογημένη” αφού όταν υπάρχει ανάγκη για επισκέψεις που αφορούν κάποια υψηλή παρουσία λαμβάνονται πάντοτε αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top