ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ υπέγραψε το διάταγμα με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ υπέγραψε το διάταγμα με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Διάταγμα που συγκεκριμενοποιεί τις οικονομικές κυρώσεις που θα επιβάλλει η Ρωσία κατά της Τουρκίας υπέγραψε σήμερα Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ.

Σύμφωνα με το διάταγμα, από τις αρχές του 2016 η Ρωσία αναμένεται να μειώσει σε 2.000 τον αριθμό των αδειών που θα δίδονται στους Τούρκους οδηγούς φορτηγών για την μεταφορά των προϊόντων.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουρίου του 2016 θα απαγορευτεί η εισαγωγή στη Ρωσία προϊόντων, όπως: φράουλες, μανταρίνια, πορτοκάλια, σταφύλια, ντομάτες, αγγούρια, ενώ η απαγόρευση θα ισχύσει και για τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, γαλοπούλες, ακόμα και τα γαρύφαλλα.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ρωσίας ανέστειλε τις δραστηριότητες της ρωσο-τουρκικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για την εμπορική και την οικονομική συνεργασίας, ενώ η ρωσική κυβέρνηση διέταξε το Υπουργείο Οικονομικών να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κοινής συμφωνίας που αφορά το εμπόριο και τις επενδύσεις.

Τέλος, το διάταγμα ορίζει ότι το Υπουργείο Βιομηχανίας και το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας θα επιβλέπουν άμεσα το πως διαμορφώνονται οι τιμές στην αγορά, εξαιτίας της απαγόρευσης που θα ισχύει για τις εισαγωγές των προϊόντων από την Τουρκία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top