Εκτάκτως στο Προεδρικό οι εργοδοτικές οργανώσεις: Κρίσιμη σύσκεψη για την ΑΤΑ – Τι «καίει» εργοδότες και συντεχνίες

Εκτάκτως στο Προεδρικό οι εργοδοτικές οργανώσεις: Κρίσιμη σύσκεψη για την ΑΤΑ – Τι «καίει» εργοδότες και συντεχνίες

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν εκτάκτως το βράδυ της Κυριακής οι πρόεδροι των εργοδοτικών οργανώσεων, Γιώργος Παντελίδης και Σταύρος Σταύρου, για κρίσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με στόχο να «κλειδώσει» το ζήτημα της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Το βασικό «αγκάθι» παραμένει ο τρόπος ενσωμάτωσης της ΑΤΑ στον κατώτατο μισθό και η συχνότητα αναπροσαρμογής της. Σήμερα, ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια, μια πρακτική που οι εργοδότες προτείνουν να διατηρηθεί και για την ΑΤΑ. Αντίθετα, οι συντεχνίες επιμένουν σε ετήσια αναπροσαρμογή, ανοίγοντας την κερκόπορτα των διαφωνιών.

Όπως μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο δημοσιογράφος Νεοκλής Νεοκλέους, οι εργοδοτικές οργανώσεις μεταθέτουν την κοινή συνεδρία των εκτελεστικών τους επιτροπών για αύριο Δευτέρα στις 9:00, αντί για την Τρίτη, ώστε να ενημερώσουν τα μέλη τους και να λάβουν τελικές αποφάσεις με βάση τα αποτελέσματα της αποψινής συνάντησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE