Βίντεο - Σεισμολόγος: Η κατάσταση είναι ρευστή - Αβεβαιότητα για το πόσο θα κρατήσει η σεισμική δραστηριότητα

Βίντεο - Σεισμολόγος: Η κατάσταση είναι ρευστή - Αβεβαιότητα για το πόσο θα κρατήσει η σεισμική δραστηριότητα

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Κύπρο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, με τους ειδικούς να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, εξήγησε ότι η κατάσταση παραμένει «ρευστή και αβέβαιη», ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα ακριβούς πρόγνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στη φυσιολογική διαδικασία αποκλιμάκωσης μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που καταγράφηκαν. Δεν αποκλείεται μάλιστα η εκδήλωση νέων δονήσεων που μπορεί να φτάσουν αντίστοιχα μεγέθη, έως και 5,3 Ρίχτερ.

Παρότι ο καθηγητής θεωρεί μικρή την πιθανότητα ενός ισχυρότερου σεισμού, δεν αποκλείει τελείως αυτό το ενδεχόμενο.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE