ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: Άσκοπη η συζήτηση για αναβολή των βουλευτικών εκλογών

Άντρος Κυπριανού: Άσκοπη η συζήτηση για αναβολή των βουλευτικών εκλογών

Άσκοπη και αχρείαστη χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τη συζήτηση για ενδεχόμενη αναβολή των βουλευτικών εκλογών ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς «είμαστε πολύ μακριά από μια ενδεχόμενη συμφωνία».

Κληθείς, στο περιθώριο επίσκεψης στα γραφεία του ΚΟΑΠ να σχολιάσει τις πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο αναφορικά με τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι είναι προφανές από την ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι «αυτό εμείς το εκτιμούμε ως πάρα πολύ θετικό».
Επεσήμανε όμως ότι «εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικά ζητήματα ανοικτά, ζητήματα τα οποία το καθένα από μόνο του, μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο αγκάθι σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Αφού επανέλαβε ότι θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και τα υπόλοιπα εναπομείναντα κεφάλαια να συζητηθούν και αν είναι δυνατόν να συμφωνηθούν το συντομότερο δυνατόν, ο κ. Κυπριακού επεσήμανε πως «είναι αχρείαστο και άσκοπο να διεξάγονται τώρα συζητήσεις για το κατά πόσον θα αναβληθούν ή όχι οι (βουλευτικές) εκλογές».

«Εμείς λέμε να υπάρξει συμφωνία η οποία να επιβάλλει την καθυστέρηση των εκλογών και τότε θα το συζητήσουμε», είπε για να προσθέσει: «Αλλά είμαστε πολύ μακριά από μια ενδεχόμενη συμφωνία και γι` αυτό θεωρούμε ότι είναι άσκοπη και αχρείαστη αυτή η συζήτηση που διεξάγεται».

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, το θέμα λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να συνδέεται με χρονοδιαγράμματα, δεν έχει σχέση με τον χρόνο που παρέρχεται κατά πόσον θα λυθεί η όχι το Κυπριακό. «Εκείνο το οποίο θα καθορίσει τη λύση ή μη είναι οι θέσεις οι οποίες κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μακάρι λοιπόν να κατατεθούν θέσεις τέτοιες, οι οποίες θα μας επιτρέπουν να καταλήξουμε και τότε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού επέκρινε «ισοπεδωτικές απόψεις οι οποίες ενδεχομένως να έχουν την αφετηρία τους από το γεγονός ότι κάποιοι διαφωνούν με το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης», σημειώνοντας ότι αυτές «όχι απλά και μόνο δεν βοηθά την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αντιθέτως την υποσκάπτει».

Θα πρέπει, είπε, να δούμε κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και ανταλλαγής απόψεων συμβάλλοντας στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν και εφόσον θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα μπροστά μας τότε ο καθένας θα μπορούσε να διατυπώσει τη δική του άποψη.

Ζήτησε επίσης όπως η όποια κριτική ασκείται να ασκείται στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούμε μετά από 38 χρόνια συζητήσεων με τη διεθνή και τ/κ κοινότητα, μετά από επανειλημμένες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει όλοι διαδοχικά οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων θα είναι εύκολο να εγκαταλείψουμε το συμφωνημένο πλαίσιο και να πάμε σε συμφωνία νομίζω αυταπατόμαστε», είπε και κατέληξε: «Εάν γίνει κάτι τέτοιο το πιο πιθανόν θα πάμε σε οριστική διχοτόμηση του νησιού και για το ΑΚΕΛ αυτό δεν αποτελεί επιλογή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top