ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Λήξη «συναγερμού» σε σχολείο έπειτα από αναφορές για παρουσία ενόπλου

Σουηδία: Λήξη «συναγερμού» σε σχολείο έπειτα από αναφορές για παρουσία ενόπλου

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι άγνωστος κρατούσε μαχαίρι κοντά στο σχολείο στην περιοχή Χόφορς - Αναφορές για εξαφάνιση ενός 15χρονου μαθητή

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα σήμερα σε σχολείο στη Σουηδία καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όπως είχε μεταδώσει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, ένας άντρας με μαχαίρι εθεάθη να κυκλοφορεί κοντά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα παιδιά παρέμειναν στις αίθουσες διδασκαλίας έπειτα από οδηγία των καθηγητών, καθώς όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα Aftonbladet ο άνδρας εντοπίστηκε να περπατάει γύρω από το κτίριο του σχολείου στην περιοχή Χόφορς.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η σουηδική αστυνομία διέψευσε ότι στο σημείο βρέθηκε άνδρας με μαχαίρι, επισημαίνοντας πως στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις επειδή εξαφανίστηκε ένας 15χρονος μαθητής.

«Δε μπορώ να πω τίποτα από όσα συμβαίνουν, μπορείτε να απευθυνθείτε στον διευθυντή ή στην αστυνομία», δήλωσε ο επιστάτης του σχολείου στην εφημερίδα.

Ωστόσο, οι μαθητές μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσαν με αναρτήσεις τους ότι βρίσκονται στις τάξεις τους.

«Είμαστε στην τάξη. Καθόμαστε και σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί», γράφει ένας από τους μαθητές στο λογαριασμό του στο Instagram.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η πληροφορία για παρουσία άνδρα με μαχαίρι δεν ισχύει και ότι οι τοπικές αρχές αναζητούν έναν ανήλικο μαθητή, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν έπειτα από διαφωνία που είχε με κάποιον.

«Μετά εξαφανίστηκε από το σπίτι. Τον αναζητούμε με περιπολίες και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, προσπαθούμε να ψάξουμε σε όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούμε πριν πέσει το σκοτάδι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top