ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Fitch αναμένει ανάπτυξη 2,6% για την παγκόσμια οικονομία το 2016

Ο Fitch αναμένει ανάπτυξη 2,6% για την παγκόσμια οικονομία το 2016

Οι αδυναμίες των αναδυόμενων αγορών πιέζουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά φαίνεται απίθανο να προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση, τονίζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings στην τελευταία του έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (Global Economic Outlook).

Ο Fitch αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,6% το 2016 και 2,7% το 2017, παρουσιάζοντας μια περιορισμένη ανάκαμψη, όπως σημειώνει, μετά την πιο αδύναμη ανάπτυξη (2,3%) από την παγκόσμια οικονομική κρίση που κατέγραψε η παγκόσμια οικονομία το 2015.

Ενώ οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας που υπήρχαν στα τέλη του Καλοκαιριού δεν έχουν απομακρυνθεί, τα προβλήματα των αναδυόμενων αγορών δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλη ζημιά στη δραστηριότητα των κυριότερων προηγμένων οικονομιών, επισημαίνει ο διεθνής οίκος.

Αναφέρει επίσης ότι η ανάπτυξης της Κίνας φαίνεται πιο πιθανό να μην υποχωρήσει σημαντικά, ενώ οι δείκτες του παγκόσμιου εμπορίου έχουν βελτιωθεί οριακά.

Ο οίκος αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη παγκοσμίως, με εξαίρεση τη Βραζιλία, για την οποία αναμένει πως το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 3,7% το 2015 σε σύγκριση με συρρίκνωση 3% που ανέμενε ο οίκος στην προηγούμενη έκθεση του, και κατά 2,5% το 2016, σε σύγκριση με συρρίκνωση 1% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Επιπλέον, ο Fitch σημειώνει ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη και στην Κίνα, ενώ η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών παγκοσμίως διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top