ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίτροπος Εθελοντισμού: Ανω του 1 τρισ. δολάρια για δωροδοκίες ετησίως

Επίτροπος Εθελοντισμού: Ανω του 1 τρισ. δολάρια για δωροδοκίες ετησίως

Κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια γεγονός που εντείνει τη διαφθορά, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

«Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια». Η οργάνωση εκτιμά ότι σχεδόν το 70% των χωρών σε διεθνές επίπεδο αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα» φαινόμενων δωροδοκίας και δωροληψίας στο δημόσιο τομέα. Διαπιστώνει επιδείνωση του φαινομένου και ζητεί όπως καταβληθεί προσπάθεια για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η διαφθορά στην εποχή μας εμφανίζεται με διάφορες μορφές και επιφέρει πλήθος αρνητικών συνεπειών μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι επιδεινώνει την φτώχεια, αναστέλλει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και αλλοιώνει την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς και μέτρα που να συμβάλλουν στη διαφάνεια αφού η εξάλειψη της διαφθοράς και κατ’ επέκταση των επιβλαβών επιπτώσεων της είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ευημερία των λαών. Για να επιτευχθεί μια δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και απαλλαγμένη από τη διαφθορά κοινωνία χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων και κυρίως των νέων. Κάθε κράτος πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς μέσα από την καλλιέργεια πνεύματος διαφάνειας, λογοδοσίας και του κράτους δικαίου», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top