ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε σε ποιες εκταρικές επιδοτήσεις λέει τέρμα το Υπουργείο Εσωτερικών

Δείτε σε ποιες εκταρικές επιδοτήσεις λέει τέρμα το Υπουργείο Εσωτερικών

Τερματίζονται οι εκταρικές επιδοτήσεις χωρίς μίσθωση/άδεια χρήσης γης σε κρατικά τεμάχια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, λήφθηκε απόφαση όπως οι εκταρικές επιδοτήσεις για το έτος 2016 και εντεύθεν, σε κρατικά τεμάχια (χαλίτικα ή τουρκοκυπριακά) παραχωρούνται μόνο με τη προσκόμιση μίσθωσης γης ή άδειας χρήσης. Συνεπώς, οι αιτήσεις επιδότησης που θα αφορούν κρατικά τεμάχια και οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) περί τον ερχόμενο Μάρτιο θα πρέπει, απαραίτητα, να συνοδεύονται με έγγραφα μίσθωσης γης ή άδειας χρήσης που οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις, Διαχειριστή Τουρκοκυπριακής γης ανάλογα με την περίπτωση.
 
Η πιο πάνω απόφαση εδράζεται στα πλαίσια ευρύτερης προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών, και ειδικότερα του Υπουργού Σωκράτη Χάσικου, για ορθολογικότερη διαχείριση της κρατικής περιουσίας.
 
Ενόψει της πιο πάνω απόφασης, ο ΚΟΑΠ καλεί όλους τους καλλιεργητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των αιτήσεών τους προς τον Οργανισμό που θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο. Επισύρεται, εντούτοις, η προσοχή των αιτητών σε σχέση με τις καλλιεργητικές ή άλλες δράσεις που τυχόν θα προβούν στον τρέχοντα χρόνο σε τέτοια τεμάχια.
 
Η συμπερίληψη κρατικών τεμαχίων σε αιτήσεις προς τον ΚΟΑΠ τα οποία δεν συνοδεύονται με μίσθωση/άδεια χρήσης γης, όχι μόνο δεν θα τύχουν επιδότησης αλλά θα χαρακτηριστούν ως μη επιλέξιμη έκταση και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κυρώσεις και ποινές. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ποινές αυτές μπορεί να επιφέρουν μέχρι και αποκλεισμό από μελλοντικές επιδοτήσεις της ερχόμενης τριετίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top