ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώην Υπουργός πίσω από τις έξι συλλήψεις σε εταιρεία στην Πάφο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρώην Υπουργός πίσω από τις έξι συλλήψεις σε εταιρεία στην Πάφο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα τα έξι πρόσωπα εναντίον των οποίων εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς καταδολίευση, κλοπή από υπάλληλο, κλοπή από διευθυντή εταιρείας, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Κ. Κωνσταντίνου επεφύλαξε για σήμερα το πρωί την απόφασή του στο αίτημα προσωποκράτησης εναντίον των έξι προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης που διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Κόκος Κλεάνθους, που υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου, ανέφερε στο Δικαστήριο πως υπάρχει εύλογη υποψία που βασίζεται σε μαρτυρία ότι οι έξι ύποπτοι ενέχονται στα πιο πάνω αδικήματα και αιτήθηκε την οκταήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων.

Διαβάστε την νεότερη ενημέρωση: 8ήμερη κράτηση στους έξι για υπεξαίρεση χρημάτων στην Πάφο

Ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι υπόπτων.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι προσώπων στην Πάφο μετά από καταγγελία 66χρονου επιχειρηματία πρώην Υπουργού από τη Λευκωσία για υπεξαίρεση από τις εταιρείες DKS SUPER CARWASH, και DURASHINE SERVICE STATION στις οποίες είναι μέτοχος κατά 50%, του ποσού των 351.931 ευρώ.

Πρόκειται για τον πρώην Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Πετρίδη. Ο κύριος Πετρίδης διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη από το 1993 μέχρι το 1997.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Πάφου, μεταξύ Φεβρουαρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2012 υπεξαιρέθηκε το συγκεκριμένο ποσό και πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του σε έγγραφο συμφωνίας με την οποία έγινε αγορά δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, ως αποτέλεσμα αυτής της πράξης η εταιρεία του επωμίστηκε δάνειο 1.150.000 ευρώ.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προχώρησαν στη σύλληψη του συνεταίρου του 66χρονου, καθώς επίσης και άλλων πέντε προσώπων που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία και οι οποίοι διαμένουν σε Λεμεσό και Πάφο.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία ερεύνησε τα σπίτια και τα υποστατικά των έξι προσώπων που έχουν συλληφθεί και έχουν παραληφθεί διάφορα έγγραφα και άλλα τεκμήρια.

Την κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε η δημόσιος κατήγορος Ειρήνη Σάββα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top