«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, υποβάλλοντάς του υπόμνημα για διάφορα εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ο κατώτατος μισθός.

Εξάλλου, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας συνέρχεται και το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συνδέσμων εργοδοτών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, οι τρεις συντεχνίες πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής συνάντηση μεταξύ τους για σκοπούς συντονισμού των επόμενων ενεργειών τους. Σημείωσε ότι σκοπός είναι να ετοιμαστεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας το υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ζητήματα που αφορούν τον κατώτατο μισθό, αλλά και την οδηγία της ΕΕ για τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και τα κριτήρια για απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει και συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος που θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 9 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE