ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αναφορά Λίντινγκτον για υποστήριξη της λύσης από Βρετανία

Νέα αναφορά Λίντινγκτον για υποστήριξη της λύσης από Βρετανία

Βρετανία παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της λύσης του Κυπριακού και θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κύπριους, ανέφερε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Κρεγκ Γουίτακερ για τις συζητήσεις που έχει το Φόρεϊν Όφις με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση για την επανένωση της Κύπρου, ο κ. Λίντινγκτον ανέφερε πως υπάρχουν τακτικές επαφές τόσο με την Αθήνα όσο και με την Άγκυρα, σε διάφορα επίπεδα, ως μέρος της προσπάθειας της Βρετανίας να οικοδομήσει υποστήριξη για τη διαδικασία συνομιλιών υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

«Προσδοκούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα και την Τουρκία για να βοηθήσουμε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να επανενώσουν το νησί τους μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης», ανέφερε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης.

Παράλληλα, απαντώντας επίσης γραπτώς σε ερώτηση, η εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στη Βουλή των Λόρδων Βαρόνη Άνελεϊ διευκρίνισε ότι αντίθετα με τις αρχικές αναφορές στο νησί, οι ΗΠΑ δεν αποφάσισαν την άρση την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

Η βαρόνη στην ουσία αναπαρήγαγε τις διευκρινίσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ουάσινγκτον τροποποίησε το εδάφιο 1276 του Νόμου περί Εθνικής Εξουσιοδότησης Άμυνας έτσι ώστε «να απαιτείται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να υποβάλλουν έκθεση προς το Κογκρέσο εκτιμώντας τη σχέση ασφάλειας ΗΠΑ-Κύπρου, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων των περιορισμών στις συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την άμυνα».

Όπως συμπλήρωσε η αξιωματούχος του Φόρεϊν Όφις και πάλι επαναλαμβάνοντας την αμερικανική διευκρίνιση, «αυτό δεν επηρεάζει τους περιορισμούς στους αμερικανικούς κανονισμούς για το διεθνές εμπόριο όπλων (ITAR) στις αμυντικές συναλλαγές με την Κύπρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top