ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλικιώτης στο ΕΚ: Προώθηση επενδύσεων σε διασυνδέσεις και δημόσιες υποδομές για την ενέργεια

Συλικιώτης στο ΕΚ: Προώθηση επενδύσεων σε διασυνδέσεις και δημόσιες υποδομές για την ενέργεια

Είναι σημαντικό να σταματήσουμε να σημειώνουμε απλά πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι εγχώριες πηγές ενέργειας, και να στηρίξουμε, μεταξύ άλλων, την δημιουργία ενός μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου στη Μεσόγειο με δυνατότητα ανάπτυξης LNG, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία τη Δευτέρα συζήτησε την έκθεση για την Ενεργειακή Ένωση, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα.

‘Να πάψουμε να μιλάμε αόριστα για άρση της ενεργειακής απομόνωσης των κρατών και να προωθήσουμε επενδύσεις σε διασυνδέσεις και δημόσιες υποδομές με στρατηγική σημασία προς όφελος των λαών’ είπε ο κ. Συλικιώτης.
 
Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, ο οποίος μιλούσε υπό την ιδιότητά του ως συντονιστής και σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς,  είπε ότι η υλοποίηση της Ενεργειακής Ένωσης θα επηρεάσει καθοριστικά τις ζωές των ανθρώπων, γι` αυτό το Ευρωκοινοβούλιο έχει ευθύνη να μην επαναλάβει τις αρνητικές πολιτικές ούτε τις ελλιπείς προτάσεις που προωθεί η Κομισιόν.
 
Όπως εξήγησε, δεν αρκεί να λέμε πως πρέπει να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια αλλά πρέπει να στηρίξουμε μια αναπτυξιακή κοινωνική πολιτική που να διασφαλίζει την Ενέργεια ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι να έχουμε ισότιμη και φθηνή πρόσβαση. Για να το επιτύχουμε αυτό, είπε, πρέπει να διασφαλίσουμε πως η Ενέργεια θα παραμένει έξω από την συμφωνία TTIP και ότι δεν θα δοθούν εξουσίες στη Κομισιόν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών. Επίσης τόνισε πως πρέπει να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της πυρηνικής ενέργειας και να προωθηθεί μια ρεαλιστική ολοκληρωμένη στρατηγική ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020 και το 2030 σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι τροπολογίες που κατέθεσε η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα Αυστριακής Ευρωβουλευτού για τη σημασία της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ο κος Συλικιώτης τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει αναφορά στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή καθώς μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ένωσης, ιδιαίτερα στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top