ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος Eurogroup: Έγιναν λάθη στην αρχή της κρίσης

Πρόεδρος Eurogroup: Έγιναν λάθη στην αρχή της κρίσης

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στην αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη αλλά υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθούνται σήμερα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, είπε στους ευρωβουλευτές που τον επέκριναν για τις πολιτικές στην αντιμετώπιση της κρίσης, ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά να εστιαστεί η προσοχή στις πολιτικές που θα ακολουθήσουν.
 
Πολλοί ευρωβουλευτές επέκριναν έντονα τον κ. Ντάισελμπλουμ αλλά και τον προκάτοχό του σημερινό Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (ο οποίος βρισκόταν επίσης στην ολομέλεια) λέγοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν απέφεραν τα αναμενόμενα και ότι προκάλεσαν σωρεία κοινωνικών προβλημάτων.
 
Πρέπει να συμφωνήσουμε στην επιλογή των μέσων και να βρούμε το σωστό μείγμα πολιτικής, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι ‘κάποιοι λένε πως κάναμε λάθη στην αρχή της κρίσης, προφανώς έχουν δίκαιο, ήμασταν σε αχαρτογράφητα νερά’.
 
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχει χώρος για αισιοδοξία. Δημιουργήσαμε, είπε, νέα θεσμικά όργανα για  να αντιμετωπίσουμε την κρίση και πρέπει να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση.
 
‘Πρέπει να τελειώνουμε αυτά που αρχίζουμε και να μην τα αφήνουμε στη μέση. Η τραπεζική ένωση είναι σημαντική για την οικονομική ανάκαμψη» είπε και τόνισε ότι τα επόμενα βήματα είναι να αντιμετωπιστούν οι τραπεζικοί κίνδυνοι, να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να προστατευθούν οι καταθέσεις.
 
Σημείωσε ότι η ζήτηση ανακάμπτει σε πολλές χώρες της ευρωζώνης, ενώ η ανάκαμψη έχει επανέλθει παντού εκτός από την Ελλάδα. Για την Ελλάδα, είπε ότι η ΕΕ θα την βοηθήσει να ανακάμψει και είπε ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει στην Ευρώπη να γίνει βιώσιμο, ειδικά στην Ελλάδα.
 
Υπάρχουν ζητήματα πολιτικής και οικονομικής ισορροπίας στην ευρωζώνη, είπε,  αλλά να μην είμαστε αρνητικοί για τα όσα έχουμε καταφέρει, καθώς βγήκαμε από μια βαριά κρίση, πρόσθεσε.
 
Πρέπει, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, να έχουμε μια νέα νομισματική ένωση που να είναι πιο ανθεκτική και πρέπει να ενισχύσουμε την ΟΝΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top