ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνια Συνεργασίας Κύπρου με Κατάρ και ΗΑΕ για αεροπορικές μεταφορές

Μνημόνια Συνεργασίας Κύπρου με Κατάρ και ΗΑΕ για αεροπορικές μεταφορές

Σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ελευθεροποίηση των αεροπορικών μεταφορών με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες χώρες θεωρεί η Κυβέρνηση την υπογραφή αναθεωρημένων Μνημονίων Συνεργασίας με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων τα Μνημόνια υπέγραψε εκ μέρους της Κύπρου, στις 10 και 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ενώ εκ μέρους του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπέγραψαν οι Γενικοί Διευθυντές των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας των χωρών Αbadullah bin Naser Turki Al Subaie και Said Mohammed Al Suwaidi .

«Η υπογραφή των δύο Μνημονίων θεωρείται σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ελευθεροποίηση των αεροπορικών μεταφορών και εμπίπτει στο πλαίσιο της νέας εξωτερικής πολιτικής ανοικτών αιθέρων, που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και έχει ως στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με τις υπόλοιπες χώρες», αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Μνημόνια που υπογράφηκαν, προστίθεται, «παρέχουν στα συμβαλλόμενα μέρη αυξημένα δικαιώματα 5 ης ελευθερίας, σύμφωνα με τα οποία οι καθορισμένες αεροπορικές τους εταιρείες μπορούν να πετάξουν από οποιοδήποτε σημείο στις χώρες τους προς οποιοδήποτε ενδιάμεσο σημείο, ή σημείο πέραν των χωρών τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top