ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίαυλος προς την Κίνα ανοίγεται για κυπριακές επιχειρήσεις

Δίαυλος προς την Κίνα ανοίγεται για κυπριακές επιχειρήσεις

Δίαυλο για μόνιμη παρουσία, προβολή και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στη μεγάλη αγορά της Κίνας, αποκτούν οι κυπριακές επιχειρήσεις μέσω του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Κίνας “World Commerce Valley – Yanjiao, International Trade City” ανακοίνωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας “KAPERONI BFG A.E.”, Νικολέττα Καπερώνη.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη και σύμφωνα με ανακοίνωση η κ. Καπερώνη είπε ότι η εταιρεία εξασφάλισε για την Κύπρο και την Ελλάδα μόνιμο εκθεσιακό χώρο στο εν λόγω εμπορικό κέντρο που είναι και το μεγαλύτερο της Κίνας.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο του κόσμου που θα αποτελέσει τον "κεντρικό εισαγωγέα" της Κίνας, προσφέροντας υπηρεσίες μόνιμων εκθεσιακών χώρων, από όπου θα μπορούν να πραγματοποιούνται χονδρικές και υπερχονδρικές πωλήσεις των προβαλλόμενων προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών, ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρονική πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων (Β2C sales) σε Κίνα, Ασία και παγκόσμια.

Η κ. Καπερώνη είπε ότι το εμπορικό αυτό κέντρο της Κίνας, “με πολύ χαμηλό κόστος ενοικίου για τις επιχειρήσεις θα προσφέρει πλήθος παροχών στους εκθέτες μεταξύ των οποίων και τη λειτουργία τελωνειακών αποθηκών στο προσεχές μέλλον”.

Ανέφερε πως με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, η Κύπρος και η Ελλάδα αποκτούν πλέον ένα σταθερό δίαυλο εμπορικής και εξαγωγικής δραστηριότητας στην τεράστια κινεζική αγορά, αφού οι επιχειρήσεις θα έχουν μόνιμη παρουσία στην αγορά του 1,3 δις καταναλωτών, χωρίς λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδα.

Το εμπορικό κέντρο “World Commerce Valley – Yanjiao, International Trade City” είναι ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό συγκρότημα, επιφάνειας 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε στρατηγική θέση μεταξύ του Πεκίνου, του νέου αεροδρομίου Capital και του σημαντικού λιμένα Tianjin.

Στη συνολική ανάπτυξη του Παγκόσμιου Κέντρου θα υπάρξουν κτίρια, τα οποία θα φιλοξενούν χώρες από όλο τον κόσμο, αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι οι πρώτες τιμώμενες χώρες.

Το 1ο κτίριο συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ., έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η πανηγυρική τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2016 με την Ελλάδα και την Κύπρο να εισέρχονται στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του.

Στην τελετή των εγκαινίων θα παραβρεθούν σημαντικοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Κίνας, κυρίως πρόεδροι ενώσεων χονδρεμπόρων από όλες τις επαρχίες της Κίνας.

Από την ημέρα των εγκαινίων και μετά, τα προϊόντα/υπηρεσίες της κάθε συμμετέχουσας ελληνικής και κυπριακής επιχείρησης θα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο, ενώ τα δεδομένα τους θα καταχωρηθούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προώθηση της διαφήμισής τους και πώλησής τους στην ευρύτερη αγορά της Κίνας και της Ασίας.

Στην Έκθεση επιτρέπεται να συμμετάσχουν Έλληνες και Κύπριοι επιχειρηματίες, επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα εμπορική, μεταποιητική ή παροχής υπηρεσιών, ελληνικές ή κυπριακές κρατικές συμμετοχές, Οργανισμοί, Υπηρεσίες, Συνεταιριστικές Ενώσεις, Τουριστικές Επιχειρήσεις, Επιστημονικά ιδρύματα, Πανεπιστήμια, Σωματεία, Real Estate, Ξενοδοχεία και άλλα.

Τα προϊόντα που θα εκτίθενται στο εμπορικό κέντρο μπορεί να είναι παραγόμενα προϊόντα, είδη τροφίμων και ποτών, συσκευασμένα τρόφιμα, ειδικά προϊόντα υγιεινής μεσογειακής διατροφής, καλλυντικά, είδη κατοικίας, γούνες, μάρμαρα, βιομηχανικά προϊόντα, έπιπλα, τηλεφωνία, είδη πληροφορικής, είδη τέχνης και πολιτισμού, κλπ. ως επίσης και Υπηρεσίες όλων των ειδών (τουριστικές, κτηματομεσιτικές, νομικές, εκπαιδευτικές, ελεγκτικές, νέων τεχνολογιών, κ.α.).

Το κόστος συμμετοχής για μίσθωση τριετίας και για χώρο κατά ελάχιστο 9 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου και του κόστους όλων των λειτουργικών παροχών είναι 6000 ευρώ ετησίως.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με την εταιρεία KAPERONI BFG Α.Ε. η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top