ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Ομήρου προς Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να επιτελεί τα καθήκοντα του

Έκκληση Ομήρου προς Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να επιτελεί τα καθήκοντα του

Την εκτίμηση ότι ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή είναι ένας θεσμός ο οποίος στηρίζει τη Δημοκρατία και μαζί τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της έντιμης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, παραλαμβάνοντας την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014. Κάλεσε παράλληλα τον Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να επιτελεί τα καθήκοντα του.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγινε σήμερα δεκτός από τον Γιαννάκη Ομήρου στο γραφείο του στη Βουλή και του επέδωσε την ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Γενικό Ελεγκτή για την επίδοση της Έκθεσης η οποία, όπως είπε, διαχρονικά κατατίθεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πάντα με πολλή και εξαντλητική επιμέλεια διεξέρχεται την Έκθεση και εκεί που κρίνει σκόπιμο προχωρεί και η ίδια σε περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων και προσκαλεί τους εμπλεκόμενους στα διάφορα ζητήματα για να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την εκτίμηση της Βουλής προς το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως σημείωσε, είναι ένας θεσμός ο οποίος στηρίζει τη Δημοκρατία και τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της έντιμης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Κάλεσε τέλος τον Γενικό Ελεγκτή μαζί και τους συνεργάτες του στην Ελεγκτική Υπηρεσία να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα να επιτελούν το καθήκον τους.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τη Βουλή και ειδικά την Επιτροπή Ελέγχου για την αγαστή συνεργασία και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η προσπάθεια είναι κοινή. «Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν στενότατοι δεσμοί μεταξύ των ελεγκτικών υπηρεσιών και των κοινοβουλίων, θεωρώ ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top