ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Σαρίκας: Λιτός, χωρίς όραμα και ελπίδα ο προϋπολογισμός του 2016

Φ. Σαρίκας: Λιτός, χωρίς όραμα και ελπίδα ο προϋπολογισμός του 2016

Ο προϋπολογισμός του 2016 χαρακτηρίζεται από λιτότητα, χωρίς όραμα και χωρίς καμία ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά, δήλωσε ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας και πρόσθεσε ότι «πολύ εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί πως είναι ακόμη ένας συντηρητικός προϋπολογισμός που μπορεί φυσικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας, αλλά σίγουρα όχι τον Κύπριο πολίτη, ο οποίος ανέμενε από την Κυβέρνηση νέες ιδέες και πολιτικές ικανές να κάνουν την ανατροπή, να δημιουργήσουν ελπιδοφόρες προοπτικές και να πετύχουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016, ο κ. Σαρίκας είπε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η Κυβέρνηση απλά να δηλώνει και να ικανοποιείται με την ευημερία των αριθμών, παραγνωρίζοντας την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και τις επιπτώσεις στην κοινωνία και συμπλήρωσε ότι παρόλο που παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης δυστυχώς αποδείχθηκε ότι το 2015 ήταν χειρότερη χρονιά από το 2014, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της Κυβέρνησης και τις προσδοκίες των πολιτών, οι οποίοι συνέχισαν να ζουν τον εφιάλτη της καταστροφής και να εξακολουθούν να βλέπουν την πραγματική οικονομία να βρίσκεται ακόμη σε μια αδιέξοδη πορεία.

«Η Κυβέρνηση οφείλει μέσα από συλλογική συνεννόηση της θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στους κινδύνους που συνεχίζουν να ελλοχεύουν. Έχουμε ευθύνη να χαράξουμε όλοι μια νέα πορεία, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στον τόπο και τον λαό. Η ΕΔΕΚ δεσμεύεται ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή συλλογικά και συναινετικά. Οι πολίτες αναμένουν και απαιτούν από όλους μας πρωτοβουλίες για συνολική αναγέννηση της κοινωνίας, των θεσμών και των εθνικών προοπτικών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top