ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Προκοπίου : Η αμυντική θωράκιση της Κύπρου πρέπει να εξελιχθεί

Γ. Προκοπίου : Η αμυντική θωράκιση της Κύπρου πρέπει να εξελιχθεί

Η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας πρέπει να εξελιχθεί και να επεκταθεί, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου, σημειώνοντας πως εκτός από τα δεδομένα της κατοχής θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Προκοπίου είπε πως το Υπουργείο Αμυνας θα πρέπει να ετοιμάσει μια σωστή μελέτη και να κινήσει τις διαδικασίες για άμεση πρόσληψη μεγάλου αριθμού νέων Εθελοντών Πενταετούς Υποχρεώσεων για επάνδρωση των κύριων οπλικών συστημάτων, την κάλυψη των ελλείψεων παλαιών ετών και των πρόσφατων 120 αποσπάσεων στελεχών στην Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επίσης, θα πρέπει, όπως είπε, το Υπουργείο να προβεί στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων και αγορά νέων για τις νέες ανάγκες που προέκυψαν μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας.

Οσον αφορά στα θέματα που αφορούν την επαρχία της Λάρνακας, ο κ. Προκοπίου αναφέρθηκε στο μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας και διερωτήθηκε πώς γίνεται να αναμένουμε επενδυτές τη στιγμή που οι εταιρείες πετρελαιοειδών βρίσκονται σχεδόν μέσα στο Λιμάνι. Κάλεσε, στη συνέχεια, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top