ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντώνης Αντωνίου: Η Οικονομία παρουσίασε τα πρώτα βήματα ανάκαμψης- Παραμένουν ωστόσο σημαντικά προβλήματα

Αντώνης Αντωνίου: Η Οικονομία παρουσίασε τα πρώτα βήματα ανάκαμψης- Παραμένουν ωστόσο σημαντικά προβλήματα

Μπορεί η κυπριακή οικονομία το 2015 να παρουσίασε τα πρώτα βήματα ανάκαμψης, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου.

Σε ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συζητά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ο κ. Αντωνίου αναγνώρισε μεν ότι έγιναν βήματα προόδου, αναφέρθηκε δε στο υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), της υψηλής ανεργίας αλλά και στην έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, η Κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει μια σωστή αναπτυξιακή πολιτική, παροχή κινήτρων για δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, απλούστευση και εξυγίανση των διαδικασιών προώθησης μεγάλων έργων, διενέργεια πρωτοβάθμιου εσωτερικού τεχνικού και οικονομικού ελέγχου και των αρχών χρηστής διοίκησης, να προχωρήσει σε σύσταση φορέα διαχείρισης ΜΕΔ, θεσμοθέτηση αγοράς δανείων με έκπτωση, ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Αναφέρθηκε ακόμη στις κρίσεις μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και των θεσμών, για να σημειώσει ότι «από την κρίση που βιώνουμε σήμερα ας πάρουμε τα αναγκαία μαθήματα για να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που εμπνέει σιγουριά». Υπενθυμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι ο τελευταίος που κατατίθεται στο πλαίσιο του μνημονίου, ο κ. Αντωνίου είπε πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν τελειώνει με τη λήξη του προγράμματος. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top