ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουηδία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επεκτείνει τους ελέγχους στα σύνορα

Σουηδία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επεκτείνει τους ελέγχους στα σύνορα

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε σήμερα έναν νέο νόμο που επιτρέπει την επέκταση των ελέγχων ταυτότητας στα σύνορα, όπως ζητούσε η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.

Μέχρι τώρα οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνταν από αστυνομικούς μόνο μέσα στα τρένα που συνδέουν την Κοπεγχάγη της Δανίας με το Μάλμε, στη νότια Σουηδία.

Ο νέος νόμος επιτρέπει την επέκταση των ελέγχων σε όλα τα μέσα μεταφοράς: στα λεωφορεία, τα τρένα και τα πλοία που προέρχονται από άλλες χώρες, κυρίως όμως από τη Γερμανία και τη Δανία.

Η κυβέρνηση θα μπορεί επίσης να υποχρεώνει τις μεταφορικές εταιρείες να πραγματοποιούν τους ελέγχους αυτούς. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Μετανάστευσης (MV), μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου η χώρα υποδέχτηκε 150.000 αιτούντες άσυλο, κάτι που την καθιστά έναν από τους κυριότερους προορισμούς για μετανάστες στην Ευρώπη.

Από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την άφιξη προσφύγων και μεταναστών εφαρμόζοντας ελέγχους στα σύνορα και μια λιγότερο "γενναιόδωρη" πολιτική στο μεταναστευτικό.

Τα μέτρα αυτά μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά: ο αριθμός των νέων αφίξεων υποχώρησε κατά 30% αφότου ξανάρχισαν οι έλεγχοι στα σύνορα, στα μέσα Νοεμβρίου. Ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί από την 21η Δεκεμβρίου και θα ισχύσει για 3 χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top