ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραυνοί Αβέρωφ κατά των εργαζομένων στο Συνεργατισμό

Κεραυνοί Αβέρωφ κατά των εργαζομένων στο Συνεργατισμό

“Αν δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό με τους όρους εργοδότησης δεν έχουν καμία υποχρέωση να παραμείνουν. Αν μπορούν να βρουν καλύτερη δουλειά μπορούν να παραιτηθούν”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο θέμα του Συνεργατισμού.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΡΤΚ ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε για πρόκληση και ντροπή. “Είναι πρόκληση προς τους άνεργους, τον ιδιωτικό τομέα, τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν. Οι φορολογούμενοι έβαλαν μέχρι σήμερα 1,7 δις ευρώ για να έχουν αυτοί τις θέσεις τους και να μου δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας, εγώ τους λέω ευθέως: να παραιτηθούν και να πάνε να κοιτάξουν να βρουν καλύτερη δουλειά”.

Στον ιδιωτικό τομέα ο κόσμος έχασε τις δουλειές του και δεν μπορούν αυτοί να τυγχάνουν στήριξης και από την άλλη να βλέπουμε τέτοιες “απαράδεκτες συμπεριφορές, απαράδεκτες”, συμπλήρωσε. Δεν μπορεί την ώρα που γίνονται πολιτικές υπερβάσεις, αναλαμβάνοντας πολιτικές ευθύνες για να κρατήσουμε όρθιο τον Συνεργατισμό, σημείωσε, “να κάνουν νταϊλίκια οι προστατευμένοι”.

Σε σχόλιο ότι δεν θα ενέκρινε άρα το κονδύλι που εγκρίθηκε, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “δεν είπα κάτι τέτοιο. Θα έβαζα όρο γι` αυτούς τους ανθρώπους”. Ένας ιδιωτικός οργανισμός, που θα κινδύνευε εάν δεν έβρισκε κεφάλαια, ο εργοδότης θα φώναζε τους εργοδοτούμενους για να τους πει ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε για να σώσει τον οργανισμό, ήταν να κάνουν θυσίες και να δεχθούν μείωση απολαβών, έφερε ως παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. “Και όχι να κάνουν και απεργία να ζητούν αυξήσεις. Ντροπή”.

Σε παρατήρηση ότι έχουν ήδη δεχθεί μείωση των απολαβών τους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι “τέτοιες συμπεριφορές με μία λέξη τις χαρακτηρίζω: ντροπή”.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι ο Συνεργατισμός είναι συνυφασμένος με την κυπριακή ιστορία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε εάν η κυπριακή ιστορία είναι συνταυτισμένη με το “οι πολλοί να κάνουν θυσίες για τους λίγους; Να βάζει ο φορολογούμενος 2 δις για στηριχθεί ο Συνεργατισμός και κάποιοι αντί να πουν ευχαριστώ, να δημιουργούν προβλήματα; Αυτό είναι το ευχαριστώ;”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top