ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέβη στην Κύπρο: Γόνος πλούσιας οικογένειας το έριξε στις κλοπές λόγω θλίψης!

Συνέβη στην Κύπρο: Γόνος πλούσιας οικογένειας το έριξε στις κλοπές λόγω θλίψης!

48χρονος συνελήφθη αρχές του 2015 να κλέβει ρούχα από κατάστημα στο «Mall». H υπόθεση του δικάστηκε προ ημερών και δεν θα πιστεύεται την ιστορία του!

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος, Χριστάκης Γιαννακός, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» η απώλεια του πατέρα του, σε συνδυασμό με τη διάσταση στην οποία βρίσκεται με τη σύζυγό του, δημιούργησε τεράστιο ψυχολογικό κενό σε 48χρονο ο οποίος ένιωσε την ανάγκη αναζήτησης κάποιας συναισθηματικής διεξόδου μέσω της… κλοπής.

,Κάτω από αυτή τη φόρτιση, ο 48χρονος στις 5 Ιανουαρίου 2015 πήγε σε κατάστημα ρούχων στο «Mall», όπου εισήλθε στο δοκιμαστήριο και φόρεσε ένα αντρικό φούτερ και ένα αντρικό σακάκι, συνολικής αξίας €163, και προσπάθησε να φύγει απαρατήρητος, πλην όμως σήμανε συναγερμός τη στιγμή που έβγαινε από το κατάστημα. 

 Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που τον συνέλαβε ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν και άλλα αντρικά ρούχα συνολικής αξίας €443, τα οποία έκλεψε από το ίδιο κατάστημα τις προηγούμενες μέρες.

Παραδέχθηκε αμέσως τα αδικήματα, ενώ αναζήτησε βοήθεια από ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε κλεπτομανία και του συνέστησε φαρμακευτική αγωγή και ψυχανάλυση.

 Στο Δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε, παραδέχθηκε επίσης τα αδικήματα και δήλωσε τη μετάνοιά του.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι γόνος εύπορης οικογένειας και εργάζεται επίσης σε τραπεζικό ίδρυμα. Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Μαριλένα Μηλιώτου καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, αφού έλαβε υπόψη της το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, ότι επιστράφηκαν όλα τα κλαπέντα στον παραπονούμενο και ότι αυτός άρχισε ψυχιατρική θεραπεία για την κλεπτομανία.

 Επίσης η δικαστής έλαβε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματός του και άρχισε προσπάθειες να το επιλύσει.  

Παράλληλα, ο συνήγορός του, Μ. Ραφαήλ, ανέφερε προς μετριασμό της ποινής ότι ο πελάτης του έχει δύο παιδιά που κατά τον νέο χρόνο θα πάνε για σπουδές στο εξωτερικό και χρειάζονται την οικονομική και άλλη βοήθεια του πατέρα. Αναστέλλοντας την ποινή, η κ. Μηλιώτου επεσήμανε ότι δίδεται στον κατηγορούμενο μια δεύτερη ευκαιρία για να μη σημαδευτεί η ζωή του με τον εγκλεισμό του στο σωφρονιστικό ίδρυμα.  

Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top