ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά πλησίον του χαμηλότερου επιπέδου 7ετίας έκανε η τιμή πετρελαίου

Βουτιά πλησίον του χαμηλότερου επιπέδου 7ετίας έκανε η τιμή πετρελαίου

Βουτιά πλησίον του χαμηλότερου επιπέδου των τελευταίων επτά ετών, πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου λόγω της υπερπροσφοράς που υπάρχει παγκοσμίως και του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

«Η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου πιέζει τις τιμές», δήλωσε ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Eugen Weinberg.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε σε $34,39 το βαρέλι την Παρασκευή - αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Φεβρουαρίου του 2009.

Οι τιμές έχουν πληγεί από την υπερπροσφορά καθώς ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, ΟΠΕΚ, άφησε αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής του, παρά την κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου που έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν τα έσοδα των μελών του Οργανισμού.

Το πετρέλαιο Μπρεντ υποχώρησε την περασμένη Δευτέρα μέχρι και $36,33 ανά βαρέλι, επίπεδο το οποίο έχει να συναντήσει από τις 24 Δεκεμβρίου του 2008, για να κλείσει τελικά σε αυτό το επίπεδο, χθες Παρασκευή. Αυτή την εβδομάδα, η τιμή του Μπρεντ διαπραγματευόταν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της κατά τα τελευταία 11 χρόνια.

Διάσπαση των $36,20 το βαρέλι, τότε η τιμή του Μπρεντ θα οδηγηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2004 και θα μπορούσε να υποχωρήσει στα επίπεδα των $33-34", δήλωσε ο αναλυτής του ομίλου Oanda, Craig Erlam.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top