ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Απειλούν ακόμα και με σκοτωμούς στην Κύπρο…» Σάλος για την παράσταση «Ο Άγιος Πρεβέζης» γράφουν στην Ελλάδα

«Απειλούν ακόμα και με σκοτωμούς στην Κύπρο…» Σάλος για την παράσταση «Ο Άγιος Πρεβέζης» γράφουν στην Ελλάδα

Βιβλίο, ταινία και θεατρικό σενάριο έγινε μία υπόθεση από το παρελθόν με εμπλεκόμενο τον Μητροπολίτη Πρέβεζας, που είχε σχέση με τη γυναίκα ιερέα! Η θεατρική παράσταση ήρθε στην Κύπρο, όμως σύμφωνα με τα όσα γράφουν στην Ελλάδα η αντιμετώπιση από ορισμένους δεν ήταν η…αναμενόμενη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του spirospero. (το site του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη) στην Κύπρο άρχισαν οι αντιδράσεις και οι απειλές ακόμα και για θάνατο, ενώ έγραψαν συνθήματα και έσκισαν τις αφίσες που διαφήμιζαν τη θεατρική παράσταση

Διαβάστε το απόσπασμα:

Από την διαφήμιση του έργου άρχισαν οι αντιδράσεις φανατισμένων του Εκκλησιαστικού χώρου και απειλούν ακόμα και με σκοτωμούς στην προσπάθειά τους να ματαιωθεί η παράσταση. Έβαψαν με σπρέι τις διαφημίσεις , απείλησαν τους ηθοποιούς με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να αναζητά τους δράστες.

Το έργο του Σπύρου Καρατζαφέρη, εκτός από την σεξουαλική δράση του τότε δεσπότη είναι πολιτικό και περιγράφει την δράση του Στυλιανού όταν ήταν ακόμη ιερέας στο Μακρονήσι. Εξομολογούσε τους εξόριστους και εν συνεχεία πήγαινε και τους κάρφωνε στο διοικητή του στρατοπέδου που ήταν ο μετέπειτα αόρατος δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης.

Οι φανατικοί προφανώς δεν γνωρίζουν την πολιτική διάσταση του έργου και μένουν στον θρησκευτικό φανατισμό των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

dcfb77f2-2d0b-45bd-b1e3-e2ac6344caf6

c1e78aaa-65b0-405e-a684-796675a57b23

ce3d02d5-d8db-4384-9f7c-3eb20659823a

Να θυμίσουμε ότι η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά», την οποία είδαν πολλές χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα, προφανώς όχι για το εξαιρετικό σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά για το ίδιο το στόρι και κυρίως για το «απαγορευμένο» της υπόθεσης, έρχεται Κύπρο. Η παράσταση είναι άνω των 18 ετών, αφού υπάρχουν γυμνές σκηνές από την Ελληνίδα ηθοποιό Τίσσα Βασιλάκη η οποία υποδύεται την παπαδιά. Στο ρόλο του Μητροπολήτη ο Νίκος Ζιάγκος, ενώ παίρνουν επίσης μέρος ο Ανδρέας Αργυρίδης, ο Λάκης Σκούταρης κ.α.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό, από τις 18 Δεκεμβρίου (μέχρι 10 Ιανουαρίου) στο Θέατρο Πάνθεον, στη Λευκωσία, ενώ στη Λεμεσό θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου (μέχρι 31 Ιανουαρίου), στο θέατρο Οθέλλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top