ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχές του χρόνου αναμένεται η έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αρχές του χρόνου αναμένεται η έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στα τέλη Δεκεμβρίου ή την πρώτη βδομάδα του Ιανουαρίου αναμένεται να δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ουνφικύπ.

Η έκθεση αναμένεται ότι θα έχει τεχνικό χαρακτήρα και θα εστιαστεί στα ζητήματα των όρων εντολής της Ουνφικύπ αποφεύγοντας τις λεπτομέρειες σε ότι αφορά την προετοιμασία που έχει γίνει για ζητήματα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση λύσης.


Λόγω της ευαίσθητης φάσης των συνομιλιών, δεν αναμένεται να υποβληθεί χωριστή έκθεση καλών υπηρεσιών αλλά θα περιληφθεί στην έκθεση για την Ουνφικύπ συνοπτική παρουσίαση των εξελίξεων στο κυπριακό.


Η θητεία της Ουνφικύπ λήγει στις 31 Ιανουαρίου κι έναρξη των διαβουλεύσεων για το ψήφισμα δεν αναμένεται να αρχίσει πριν από τις 15 Ιανουαρίου.
Για τα θέματα των καλών υπηρεσιών θα γίνει προφορική ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια κλειστών διαβουλεύσεων, στις 25 Ιανουαρίου, από τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντα και την Λίζα Μπάτενχαϊμ, η οποία θα εστιαστεί στα θέματα της ειρηνευτικής δύναμης.

riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top