ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Αναστασιάδη στον Ακίντζι για δώσει πληροφορίες για τους αγνοούμενους

Έκκληση Αναστασιάδη στον Ακίντζι για δώσει πληροφορίες για τους αγνοούμενους

Κοινή έκκληση απηύθυναν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, προς όλους τους Κυπρίους όπως δώσουν πληροφορίες για πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΔΕΑ, αναφέρει ότι «ο ηγέτης της ε/κ κοινότητας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, επισκέφθηκαν σήμερα το ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και συναντήθηκαν με τα τρία μέλη της Επιτροπής και πολλούς από τους επιστήμονες της ΔΕΑ από τις δύο πλευρές.»

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν «για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Επιτροπή”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνεχίζει, “οι ηγέτες ηχογράφησαν κοινή έκκληση, καλώντας όλους τους Κυπρίους να παρέχουν πληροφορίες στη ΔΕΑ για πιθανούς χώρους ταφής. Η έκκληση θα μεταδοθεί ως τηλεοπτικό μήνυμα”.

Τέλος τα μέλη της ΔΕΑ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους δύο ηγέτες για τη συνεχή υποστήριξή τους προς την ανθρωπιστική δουλειά που επιτελεί η ΔΕΑ.

Εξάλλου, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επισκέφθηκαν τους χώρους του Εργαστηρίου, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και των ταυτοποιήσεων λειψάνων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top