ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται μέσα στην κρίση ο Δήμος Λεμεσού - Ετοιμάζονται μεγάλα έργα

Αναβαθμίζεται μέσα στην κρίση ο Δήμος Λεμεσού - Ετοιμάζονται μεγάλα έργα

Παρά τις σοβαρές δυσκολίες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία, ο Δήμος Λεμεσού με λιγότερα οικονομικά μέσα στη διάθεση του, αλλά με το ίδιο πείσμα και αποφασιστικότητα συνέχισε την αναπτυξιακή του πορεία παραδίδοντας στους δημότες πολύ σημαντικά έργα που σφραγίζουν την πορεία της πόλης μας.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου σε σημερινή διάσκεψη τύπου για την παρουσίαση του απολογισμού για τα έτη 2014- 2015, στο Δημοτικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού μέσα στο 2014 ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους δημότες μεγάλα έργα όπως η Μαρίνα Λεμεσού, αίθουσα επιβατών και η επέκταση των κρηπιδωμάτων του νέου Λιμανιού, το παραλαθαλλάσιο πάρκο, η ανάπλαση του κέντρου της πόλης και το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη.
 
Όπως τόνισε ο κ. Χρίστου αναμένεται να ξεκινήσουν εκτός απροόπτου εντός του 2016 τα δυο πολεοδομικά έργα τα οποία προ πολλού βρίσκονται στον θάλαμο αναμονής, δηλαδή η σύνδεση της παραλιακής λεωφόρου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, από την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και η οδός Αγίας Φυλάξεως από τον ομώνυμο κυκλικό κόμβο του υπεραστικού μέχρι την Σπύρου Κυπριανού.
 
«Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη τέσσερα (4) συμβόλαια συνολικού ύψους 45.- εκ. ενώ είναι υπό αξιολόγηση άλλο ένα έργο, με στόχο την κατακύρωση του συνολικής δαπάνης 22 εκ.  Αναμένεται απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για να προχωρήσει άλλο ένα έργο με προϋπολογισμό 6 εκ» σημείωσε ο Δήμαρχος.
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού μέσα σε αυτά τα έτη ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα που φθάνουν σχεδόν τα 48 εκ. ευρώ, όπως το μεγαλεπήβολο έργο της κάλυψης όλης της μείζονος Λεμεσού με έργα αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων. Η ολοκλήρωση και αποκατάσταση των Αποθηκών Παπαδάκη όπου θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο για την Κύπρο Δημοτικό Εικαστικό Κέντρο, καθώς και το ενυδρείο στο ζωολογικό κήπο.
 
«Τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι η πρόσφατη απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών να υιοθετήσουν προταθέν από το Δήμο Στρατηγικό Σχέδιο για την ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των υποβαθμισμένων δυτικών συνοικιών του κέντρου με έγκριση χρηματοδότησης ύψους 22 εκ» όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού.
 
Καταλήγοντας ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι από την οικονομική κρίση και τις μεγάλες περικοπές οι Δήμοι έχουν πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό από οποιονδήποτε άλλο τμήμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα αφού ο κρατικός προϋπολογισμός έχει μειωθεί κατά 35%.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top