ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικαλιστές να σου πετύχουν – ΠΕΟ και ΣΕΚ συνέτειναν στο «φάγωμα» των αργιών του ΚΥΠΕ

Συνδικαλιστές να σου πετύχουν – ΠΕΟ και ΣΕΚ συνέτειναν στο «φάγωμα» των αργιών του ΚΥΠΕ

Ενδιαφέροντα στοιχεία βγαίνουν στο προσκήνιο για τη στάση που τήρησαν ΠΕΟ και ΣΕΚ, τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά σώματα της Κύπρου, στο θέμα που αφορά τους δημοσιογράφους του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για την ακρίβεια, οι δυο μεγάλες συντεχνίες μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες, μετά από ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚ ενημερώνει πως ΣΕΚ και ΠΕΟ αδιαφόρησαν πλήρως για τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων του ΚΥΠΕ, έτσι που οι τελευταίοι να χάσουν τις τέσσερις εναπομείνασες τους αργίες…

H ανακοίνωση είναι αρκούντως κατατοπιστική: «Η Ένωση Συντακτών Κύπρου ανακοινώνει ότι η ίδια αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) για κατάργηση και των τεσσάρων εναπομεινασάντων αργιών του προσωπικού. Δηλαδή, της Πρωτοχρονιάς, του Μεγάλου Σαββάτου, του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο ΚΥΠΕ και έδωσε μάχη για να μην περάσει η προταθείσα συμφωνία.

Μάλιστα, κατά τις συζητήσεις που έγιναν στο ΚΥΠΕ υποστηρίξαμε με φορτικότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν εναντίον της κατάργησης των τεσσάρων αργιών. Προτείναμε, μάλιστα, με επιστολές μας στις δύο άλλες συντεχνίες, ΠΕΟ και ΣΕΚ, να τεθεί το προσχέδιο της συμφωνίας ενώπιον Γενικής Τοπικής Συνέλευσης όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, γιατί η συμφωνία αφορά αυτούς τούτους τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, οι δύο συντεχνίες απέρριψαν την πρότασή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΕΚ μας απαξίωσε, μη μπαίνοντας καν στον κόπο να μας απαντήσει.

Η Ένωση Συντακτών διαφωνεί έντονα με το περιεχόμενο της συμφωνίας γι’ αυτό και αρνήθηκε να την υπογράψει. Δυστυχώς, η διεύθυνση και διοίκηση του ΚΥΠΕ παρέλειψαν την περίληψη της θέσης της ΕΣΚ, στην ανακοίνωση που συνέταξαν για κοινοποίηση της συμφωνίας. Γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην έκδοση δικής μας ανακοίνωσης, με την οποία να κοινοποιούμε τη θέση μας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top